Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

13 Decembrie 2011
Vizualizari: 3130
Comentează add

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la Radio România Actualităţi, că actul normativ ar putea influenţa raportul pe justiţie întocmit de Comisia Europeană.

Legea de promovare la ÎCCJ, favorabilă raportului pe justiţie

andreea-prisacariu

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu. Foto: Agerpres.

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că adoptarea legilor cu privire la promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la răspunderea magistraţilor ne-ar fi favorabile în contextul raportului de monitorizare pe justiţie din februarie al Comisiei Europene.

Reprezentantul guvernului a precizat marţi, la Radio România, că cele două acte normative ar reprezenta o continuare a muncii recunoscute deja prin primele două rapoarte de anul acesta.

"Eu cred că dacă parlamentul adoptă legea privind promovarea la Înalta Curte şi legea privind răspunderea disciplinară a magistraţilor, şansele de a avea un raport bun în februarie cresc, dar, subliniez, aici este un instrument în care mai multe instituţii au atribuţii", a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a mai precizat că cele trei coduri, de procedură civilă, penal şi de procedură penală, ar putea intra în vigoare cel târziu la jumătatea anului 2013.

Ascultaţi aici interviul integral acordat de ministrul justiţiei.


Etichete justiţieraportpromovareÎnalta Curte de Casaţie şi JustiţieComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live