Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2020
Vizualizari: 340
Comentează add

Proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi va fi trimis la Parlament.

Legea de alegere a primarilor în două tururi „va fi trimisă la Parlament”

radiojurnal

Foto cdep.ro

Proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi pentru care Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea va fi trimis, cel mai probabil, mâine la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va solicita convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară imediat ce documentul va ajunge în legislativ pentru a-i permite premierului să prezinte cât mai curând proiectul.

Şeful Guvernului a explicat că a ales angajarea răspunderii pentru că PSD a blocat propunerea de modificare a Legii electorale în comisia parlamentară de specialitate.

Liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, anunţă că partidul său va depune moţiune de cenzură, împreună cu UDMR, după asumarea răspunderii şi propune guvern de uniune naţională până la alegerile parlamentare din toamnă.

Premierul Ludovic Orban a declarat că parlamentarii PNL susțin alegerea primarilor în două tururi și vor vota împotrivă moţiunii de cenzură pe care social-democraţii intenționează să o depună la adresa Guvernului.

Dacă demersul PSD va avea succes, liberalii nu vor susține nicio altă propunere de guvern, această decizie fiind luată în perspectiva declanșării alegerilor parlamentare anticipate, a spus Ludovic Orban într-un interviu acordat astăzi Agenției HotNews.

Ludovic Orban: Nu poţi să asiguri o guvernare conformă cu voința actuală a oamenilor exprimată, atâta timp cât ai un Parlament care îți pune bețe în roate și care respinge orice fel de propunere legislativă, obligând Guvernul să apeleze la procedura angajării răspunderii sau la ordonanțe de urgență pentru a adopta acte normative necesare.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că premierul abuzează de procedura asumării răspunderii şi propune ca România să fie condusă, până la alegerile parlamentare organizate la termen, în toamnă, de un guvern de uniune națională dacă moțiunea de cenzură pe care PSD o va depune va fi adoptată.

Marcel Ciolacu: Până la alegerile parlamentare, să fie un Guvern de uniune națională și după alegerile generale să se creeze o majoritate. Cred că în acest moment costurile sunt mai mari dacă Partidul Național Liberal rămâne în această formulă de partid și guvern minoritar în funcție.

Guvernul va trimite cel mai probabil mâine în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care dorește să își asume răspunderea.


Etichete două tururilegeparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live