Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

9 Septembrie 2014
Vizualizari: 1194
Comentează add

Camera Deputaţilor va da marţi, în plen, votul final asupra legilor privind amnistia fiscală pentru pensionarii, mamele şi bugetarii care au primit sume nejustificate din greşeală.

Legea amnistierii fiscale pentru bugetari, pe masa deputaţilor

ioana-tanase

Foto: Arhivă.

Camera Deputaţilor va da marţi, în plen, votul final asupra legilor privind amnistia fiscală pentru pensionarii, mamele şi bugetarii care au primit sume nejustificate din cauza unor calcule greşite.

Nu mai trebuie să dea banii înapoi sau îşi vor recupera sumele deja returnate aproximativ 20.000 de mame, 50.000 de pensionari şi 25.000 de bugetari - estimează oficialităţi din Ministerul Muncii.

Actul normativ care extinde amnistia fiscală de la profesorii din Valea Jiului, cum era iniţial prevăzut în proiectul de lege, la mamele, pensionarii şi bugetarii care au primit sume necuvenite din cauza unor erori ale unor funcţionari publici, a fost contestat de parlamentarii opoziţiei.

Aceştia au susţinut că documentul este folosit de putere în scop electoral şi au solicitat o nouă examinare la nivelul comisiei de specialitate, pentru a introduce măsura amnistiei fiscale şi la medicii de familie aflaţi în situaţia de a returna bani în urma unor erori de calcul.

Solicitarea opoziţiei a fost însă respinsă, această măsură urmând să fie introdusă într-un nou proiect de lege.

Banii, restituiţi de la 1 ianuarie

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a precizat că de noile prevederi vor beneficia 50.000 de pensionari şi 20.000 de mame.

"Restituirea se face în tranşe egale, pe o perioadă de maxim cinci ani de zile, începând de la 1 ianuarie 2015", a spus ministrul muncii.

Rovana Plumb a mai precizat că pentru aplicarea acestor măsuri efortul bugetar este de aproximativ 400 de milioane de lei.

Tot marţi, şi tot în Camera Deputaţilor, va fi dezbătută şi votată cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator cu 5%


Etichete Plenul Camerei DeputaţilordezbatereCASredusamnistierea fiscală a pensionarilormamelorbugetarilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live