Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

18 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1326
Comentează add

Proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, despre care a existat temerea că ar fi putut fi aplicat şi în cazul condamnaţilor pentru fapte de corupţie, a fost respins astăzi.

Legea amnistiei şi graţierii, respinsă de Camera Deputaţilor

iulia-gherman

Foto: cdep.ro.

Proiectul de lege privind amnistia şi graţierea a fost respins astăzi de plenul Camerei Deputaţilor, după nouă luni de blocaj.

Iniţial proiectul - despre care a existat temerea că ar fi putut fi aplicat şi în cazul condamnaţilor pentru fapte de corupţie- ar fi urmat să fie dezbătut astăzi şi votat mâine, însă plenul a decis să tranşeze această problemă astăzi.

Proiectul de lege a fost respins cu 293 de voturi pentru, unul împotrivă şi o abinere.

Liberalul George Scutaru a subliniat că documentul legislativ a fost blocat nouă luni în sertarele Camerei Deputaţilor, prin votul majorităţii parlamentare, deşi opoziţia a cerut de multe ori dezbaterea şi respingerea proiectului de lege.

"A trebui să pierdeţi alegerile prezidenţiale pentru a-l aduce pe ordinea de zi în Camera Deputaţilor şi a-l respinge definitiv. Este foarte bine că am ajuns astăzi, împreună, putere şi opoziţie să respingem acest proiect şi ar fi de dorit ca şi pe viitor, atunci când aveţi semnale din partea opoziţiei, din partea societăţii să ţineţi cont de ele", a afirmat George Scutaru.

Social-democratul Marian Neacşu a declarat că dezbaterea proiectului de lege impune respectarea rigorilor parlamentare, astfel încât raportul final să includă şi punctele de vedere exprimatre de societatea civilă, CSM şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În momentul în care vii cu o lege care a căpătat probabil mult mai mare valoare decât ar avea în sine, a suscitat mult mai mult interes decât ar fi meritat în faţa românilor, este important să fii bine documentat şi să iei cea mai corectă şi cea mai bună decizie.

"Am decis astăzi, aşa cum ne-am angajat, că vom discuta această lege a amnistiei şi graţierii şi că o vom respinge şi că ne-am angajat să o facem astăzi pentru că nu trebuia să fie folosit nici de dumneavoastră şi nici de noi acest lucru ca instrument electoral", a spus Marian Neacşu.

Proiectul de lege privind amnistia şi graţierea a foat iniţiat în 2013 de deputaţii Mădălin Voicu, PSD, şi Nicolae Păun din partea minorităţilor naţionale.

În expunerea de motive cei doi deputaţi ssuţineau că este nevoie să fie graţiati cei condamnaţi pentru infracţiuni minore pentru că închisorile sunt supraaglomerate. 


Etichete Camera DeputațiloramnistiegrațiereimunitatepenalcorupţieVictor PontaKlaus IohannisCSMÎCCJMarian NeacşuGeorge ScutaruPSDPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live