Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

15 Aprilie 2015
Vizualizari: 972
Comentează add

Preşedintele Comisiei de Cod Electoral, Mihai Voicu, a afirmat că cel mai probabil săptămâna viitoare senatorii se vor pronunţa prin vot asupra legii alegerilor locale.

Legea alegerilor locale "poate fi adoptată de Senat săptămâna viitoare"

catalin-purcaru

Foto: Arhivă.

Comisia de Cod Electoral a Parlamentului a finalizat, miercuri, raportul la legea alegerilor locale în urma amendamentelor depuse la Senat.

Preşedintele comisiei, liberalul Mihai Voicu, a afirmat că cel mai probabil săptămâna viitoare senatorii se vor pronunţa prin vot asupra acestui act normativ.

Tot săptămâna viitorare Comisia va analiza modificările propuse de şeful statului la legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Preşedintele Comisiei de Cod Electoral, deputatul liberal Mihai Voicu, afirmă că sunt soluţii pentru a corecta unele prevederi ale actului normativ, astfel încât să fie eliminată posibilitatea de a exista împrumuturi fictive sau împrumuturi care să nu poate fi restituite.

"Să precizăm în lege că în cazul împrumuturilor termenul de restituire nu poate fi mai mare de..., situaţie în care dacă termenul este depăşit împrumuturile se transformă în donaţii", a spus Mihai Voicu.

Deputatul PSD Mircea Drăghici, iniţiatorul proiectului de lege, susţine că pentru o mai mare transparenţă a modului prin care partidele se pot împrumuta de la persoane fizice şi juridice s-a convenit asupra modificărilor care urmează să fie dezbătute în Comisia de Cod Electoral.

"Am convenit la un plafon de 5 mii sau 10 mii de ron, restul într-adevăr să meargă prin conturi bancare şi decontarea banilor şi pentru acele partide care în localităţi, nu doar în judeţe sau la nivel naţional, ating pragul de 3%", a spus Mircea Drăghici.

Comisia de Cod Electoral se va reuni la începutul săptămânii viitoare pentru a dezbate solicitarea de reexaminare a legii finanţării partidelor, formulată de preşedintele României.


Etichete Comisia de Cod ElectoralParlamentSenatMihai VoicupartidePSDMircea Drăghici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live