Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 283
Comentează add

Legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale de stat pentru acest an au fost publicate, luni seară, în Monitorul Oficial.

Legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale de stat

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale de stat pentru acest an au fost publicate, luni seară, în Monitorul Oficial, după ce au fost promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ambele acte normative au fost adoptate pe 23 decembrie, în premieră, prin angajarea răspunderii Guvernului.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor au atacat la Curtea Constituţională metoda de adoptare a bugetului de stat, iar magistraţii aşteaptă ca până vineri să primească punctele de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic pe această temă.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, recent, că premierul trebuie să demisioneze dacă judecătorii Curţii vor ajunge la concluzia că Guvernul a generat un astfel de conflict.

Şeful executivului, Ludovic Orban, spune, însă, că nu există nicio prevedere în Constituţie care să-i interzică Guvernului să-şi angajeze răspunderea pe buget, iar invocarea unui astfel de conflict constituţional este doar un tertip al PSD, informează Rador.


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live