Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

15 Februarie 2020
Vizualizari: 604
Comentează add

Legătura dintre UE și SUA, analizată la Conferința de la Munchen

carmen-gavrila

  Foto: nato.int.

Legatura dintre Europa si Statele Unite a fost astazi principalul subiect de discutie pana acum la conferinta de securitate de la Munchen, unde sunt reuniti 500 de oficiali din toata lumea, inclusiv sefi de state si de guverne, si lideri de companii.
 
Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a contrazis premisa de la care porneste anul acesta conferinta de securitate si anume declinul Occidentului. El a admis ca sunt numeroase provocari si ca exista si diferente de opinie de o parte si de alta a Atlanticului, dar a insistat ca in NATO, America si Europa fac mai multe impreuna acum decat vreodata in istorie iar Alianta este cea mai inalta expresie a Occidentului si a valorilor lui. Jens Stoltenberg a dat ca exemplu faptul ca SUA investesc acum mai mult ca niciodata in securitatea europeana iar Europa contribuie tot mai mult la apararea comuna. Secretarul General al NatO a dat ca exemplu si felul in care Alianta raspunde agresivitatii Rusiei
 
“Nu am ratacit drumul si mai ales valorile noastre nu si-au pierdut importanta. Libertatea democratia si statul de drept au adus pace si prosperitate fara precedent, valori care sunt un simbol de speranta pentru oameni din toata lumea. Aliatii raspund agresivitatii Rusiei prin cresterea semnificativa a fortelor, mentinand sanctiuni si contracarand incercarile Rusiei de a interveni in democratiile noastre” a declarat Jens Stoltenberg.
 
Si secretarul de stat Mike Pompeo a spus, intr-o aluzie la criticile presedintelui francez Emmanuel Macron, ca a vorbi despre moartea NATO este o exagerare care nu corespunde realitatii pentru ca dimpotriva Occidentul este castigator. Si ca dovada, e clar peste tot in lume ca natiunile libere sunt si cele mai prospere, si de aceea migrantii sau refugiatii se straduiesc sa ajunga in Occident, nu in alte zone.


Etichete conferinta de securitate de la MunchenJens StoltenbergMike Pompeo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live