Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

16 Martie 2019
Vizualizari: 561
Comentează add

Cadastriştii din Romania spun că legislaţia ambiguă din domeniu e una din cauzele întârzierii construcţiei autostrăzilor.

Legătura dintre cadastru si autostrăzi

bogdan-isopescu

   

Asociaţia Patronală din Cadastru, Geodezie şi Cartografie  solicită autorităţilor să simplifice legislaţia în domeniu şi să impună o practică unitară în toate judeţele ţării,  în caz contrar Romania va pierde fonduri europene  şi investiţii private.  

Preşedintele Asociaţiei, Rakossy Botond, spune că legislaţia ambiguă din domeniul cadastrului  face posibil ca practicile autorităţilor din domeniu să fie diferite de la un judeţ la altul sau chiar de la un inspector la altul. 

Această situaţie pune în dificultate realizarea  Programului Naţional de Cadastrare,  care va fi o condiţie în viitor pentru atragerea fondurilor europene în agricultură.  

El spune că subvenţiile în agricultură vor fi date doar dacă solicitanţii  vor avea carte funciară pentru terenurile  deţinute.  

Aceeaşi lipsă a cadastării la nivel national , adaugă Rakossy Botond , este unul din motivele care blochează adesea construirea anumitor tronsoane de drumuri sau autostrăzi.  Şi asta pentru că nu există date clare privind proprietarii imobilelor sau dimensiunile exacte ale terenurilor ce trebuie expropriate, fapt care întârzie toate procesele în derulare.

Ca atare, Asociaţia Patronală din Cadastru, Geodezie şi Cartografie solicită autorităţilor să se pună la aceeaşi masă cu specialiştii şi cu asociaţiile de profil, cei care ştiu cel mai bine problemele din teren dar şi cei care se confruntă cu practica neunitară a instituţiilor.


Etichete cadastruautostrazi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live