Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

22 Ianuarie 2016
Vizualizari: 761
Comentează add

Transportul cu telecabina spre Bâlea Lac a fost reluat, în această după-amiază, după 3 zile de întrerupere din cauza unei defecţiuni la motor.

Legătura cu Bâlea Lac a fost restabilită

carmen-vulcan-sibiu

Foto: amfostacolo.ro.

Transportul cu telecabina spre Bâlea Lac a fost reluat, în această după-amiază, după 3 zile de întrerupere din cauza unei defecţiuni la motor.

Turiştii care urcă în Munţii Făgăraş trebuie să fie însă foarte precauţi, deoarece există pericol mare de producere de avalanşe, riscul fiind de gradul 4, pe o scală de la 1 la 5.

Meteorologii sibieni avertizează că acest risc ridicat de avalanşe se înregistrează chiar şi la altitudini mai joase, de sub 1.800 de metri
.
În aceste condiții, salvamontiștii sibieni îi avertizează pe turiști să nu efectueze ascensiuni pe traseele superioare cabanelor din zona de nord a munţiilor Făgăraş şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

Toate traseele turistice de altitudine rămân închise.

Schiorii experimentați care doresc totuși să practice sporturi de iarnă în zonă sunt sfătuiți să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în permanență la Bâlea.

De asemenea turiștii care se deplasează în zonă trebuie să fie bine echipaţi inclusiv cu echipamentul individual de salvare din avalanşă format din: sondă de avalanşe, lopată de zăpadă și dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.

Și în Munții Bucegi riscul de avalanșă a crescut, la gradul 3, pe o scală de 1 la 5, informează Centrul Regional Meteorologic Transilvania–Sud din Sibiu. 


Etichete Bâlea Lactelecabină reparatăComplexul turistic Cabana Bâlea LacHotelul de Gheațăturiştipericol crescut de avalanşăschioritrasee montane închise

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live