Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

5 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1756
Comentează add

Pacienţii au posibilitatea de a verifica dacă au fost raportate ilegal servicii medicale pe numele lor pe siteul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Legalitatea servicilor medicale, "verificată pe siteul CNAS"

marilena-francu

Foto: arhivă Agerpres.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dă pacienţilor posibilitatea de a verifica dacă au raportate ilegal servicii medicale pe numele lor.

Măsura anunţată luni de conducerea actuală a CNAS are legătură cu fraudele din sistemul de sănătate.  

Toţi asiguraţii pot verifica serviciile medicale de care au beneficiat într-o anumită perioadă de timp şi care sunt înscrise în baza de date a CNAS.

Directorul serviciului de control al Casei, Adrian Nan, a precizat că acest serviciu este disponibil încă din luna septembrie. 

"Mergeţi la ghişeul Casei la care aveţi contract cu buletinul şi în mod personal şi confidenţial Casa trebuie să vă pună la dispoziţie, pentru ce perioadă doriţi dvs., cu ce sunteţi dvs. înregistrat în baza de date a sistemului de asigurări sociale de sănătate", a precizat Adrian Nan. 

Măsura luată de conducerea actuală a Casei se doreşte a fi un mod de a stopa fraudele din sistem, pe fondul celor cinci sesizări făcute către DNA în ultimele patru luni privind o serie de nereguli în gestionarea fondului de asigurări de către fosta conducere.

Stoparea acţiunilor de fraudă, necesară pentru echilibrarea bugetului CNAS

Cea de-a doua măsură luată dă posibilitatea asiguraţilor să participe efectiv la acţiunile de control.

Asiguratul va completa benevol nişte formulare prin care confirmă dacă pentru o anumită perioadă de timp a primit reţete sau a beneficiat de anumite tratamente la solicitarea organelor de contol.

Preşedintele CNAS, Doru Bădescu, a declarat că stoparea acţiunilor de fraudă şi eficientizarea cheltuielilor sunt absolut necesare ţinând cont de faptul că bugetul fondului unic de asigurări de anul viitor este aproximativ la fel cu cel de anul acesta.

"Bugetul este aproximativ la fel. Având în vedere că suma totală în care trebuie să ne încadrăm este aproximativ la fel, singura soluţie pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale este să cheltuim eficient, să avem grijă la costuri şi să facem un echilibru în tot ce înseamnă plată la nivelul acestei instituţii", a spus Doru Bădescu. 

Având în vedere că anul acesta bugetul alocat sănătăţii a lăsat descoperite ultimele două luni, preşedintele Casei şi-a exprimat speranţa în acordarea unor sume suplimentare în cadrul unor viitoare rectificări bugetare.


Etichete CNASservicii medicaleAdrian NansănătateDoru Bădescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live