Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mihai Bădescu

14 Aprilie 2011
Vizualizari: 1603
Comentează add

Aflaţi povestea unei românce care a făcut dintr-un teren în paragină un colţ de rai agricol.

Lecţia de agricultură Lecţia de agricultură  - Conține audio

mihai-badescu

A plecat în Italia în 1989, iar acum s-a întors în ţară şi face agricultură de performanţă.

Este pe scurt povestea de succes a unei românce din Mehedinţi, care a transformat 350 de hectare de teren aflate în paragină într-un colţ de rai agricol. Angela Stella a investit un milion de euro la Burila Mare şi  arată că se poate face agricultură la nivel înalt şi la noi. Chiar dacă sistemul e prost iar legile sunt la pământ şi fac mai mult rău decât bine.

Doar trei oameni au transformat sutele de hectare de paragină în lanuri de grâu întinse cât vezii cu ochii.  Românca şi-a riscat aproape toţi banii puşi deoparte pentru ca succesul să devină posibil. Şi nu i-a fost uşor. Femeia spune că s-a luptat cu sistemul zecilor de controale şi cu indiferenţa autorităţilor până să-şi pună pe picioare afacerea.

Angelei i-a reuşit afacerea pentru că a făcut agricultură ca la carte. A respectat tehnologia şi a obţinut producţii record. Tocmai de aceea e privită cu admiraţie de localnici.

Anul trecut românca a recoltat 7000 de kg de grâu la hectar producţie pe care a vândut-o atât în ţară, dar şi în Italia. Dar anul acesta spune că şi-ar dori ca toată producţia de anul acesta să ajungă pe piaţa românească, pentru că i-ar fi mult mai uşor.

Mihai Bădescu știe mai multe despre povestea Angelei Stella.


Etichete agriculturăinvestițiiMehedinți

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live