Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

23 August 2013
Vizualizari: 1773
Comentează add

Deşi lebedele sunt protejate prin lege în Marea Britanie, începând din 1981, ele erau consumate, în mod tradiţional, ca o delicatesă la banchete.

Lebădă mâncată lângă Castelul Windsor din Marea Britanie

alexandra-coslea

Foto: ‎www.swanlifeline.org.uk

‎Poliţia britanică anchetează sacrificarea unei lebede, se pare în vederea consumului, un caz care a provocat emoţie în rândul apărătorilor acestor păsări care, conform legii, aparţin Coroanei Angliei, potrivit AFP.

Carcasa a fost găsită pe malul unui râu în apropiere de Castelul Windsor, reşedinţa reginei, în vestul Londrei, potrivit poliţiei şi organizaţiei pentru apărarea lebedelor Swan Lifeline.

"Acest lucru a fost făcut cu atenţie, probabil în vederea obţinerii cărnii. Au tranşat-o şi probabil că au pregătit-o la grătar", a declarat Wendy Hermon de la Swan Lifeline.

"Mi se face rău. Cum să faci aşa ceva?", a declarat ea indignată.

Pasărea "a fost ucisă şi arsă", a precizat poliţia.

Deşi lebedele sunt protejate prin lege în Marea Britanie, începând din 1981, ele erau consumate, în mod tradiţional, ca o delicatesă la banchete.

În virtutea unei legi datând din secolul al XII-lea, toate lebedele din Anglia aparţin Coroanei.

Aceasta are drept de proprietate asupra "tuturor lebedelor nemarcate care se află în spaţii publice", dar regina exercită acest drept doar asupra unei anumite porţiuni a Tamisei şi afluenţilor săi, potrivit site-ului monarhiei.

În fiecare an, angajaţi ai Coroanei efectuează un recensământ al populaţiei de lebede de pe Tamisa, în comitatele Middlesex, Surrey, Buckinghamshire, Berkshire şi Oxfordshire.


Etichete lebădăpoliţia britanicăCastelul WindsorSwan LifelineCoroana Angliei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live