Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

11 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1936
Comentează add

In fata temerilor ca intrarea in spatiul Schengen ar aduce mai multi migranti in Romania, Lazar Comanescu a explicat ca un asemenea scenariu poate fi evitat.

Lazăr Comănescu: Noul raport MCV poate aduce România in Schengen

carmen-gavrila

Ministrul de externe, Lazăr Comănescu. Foto: mae.ro.

Noul raport MCV privind justitia va aduce noi argumente care sa demonstreze ca aderarea Romaniei la Schengen ar fi un avantaj pentru toata lumea, in contextul nevoii de securizare a granitelor externe, a declarat astazi, ministrul de Externe Lazar Comanescu, la conferinta de lansare a prsedintiei olandeze a Consiliului Europei.

Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Stella Ronner a explicat ca tara sa va fi un mediator onest dar in cazul Schengen, spatiul este acum sub o presiune foarte mare si trebuie insistat mai ales pe provocarile care pun in perisol Schengen.

La intrebarea Radio Romania, daca si Olanda va sprijini aderarea Romaniei la Schengen asa cum au facut celelalte presedintii inaintea sa, Stella Ronner a spus ca nu vrea sa se pronunte in avans

“Spatiul Schengen este sub o presiune uriasa. Asta inseamna ca trebuie sa ne concentram mai mult pe felul in care administram granitele externe, pe acest lucru sunt concentrate acum toate discutiile. De aceea spun ca problemele de acum pe masa UE si a Schengen sunt atat de mari incat doar asupra lor trebuie sa ne fixam eforturile” a spus Stella Ronner.

Ministrul roman de Externe, Lazar Comanescu a explicat ca tocmai securizarea granitelor externe face necesara includerea Romaniei in spatiul Schengen.

“Ma astept ca urmatorul raport MCV va aduce argumente suplimentare noua dar si altora care spun ca admiterea Romaniei in spatiul Schengen ar fi un beneficiu pentru UE ca intreg. Si daca leg asta de chestiunea migratiei, in conditiile in care exista o constientizare crescuta ca e nevoie de intarirea granitelor europene, asta ma face personal sa cred ca lumea va realiza ca Romania in spatiul Schengen va fi un avantaj pentru Uniune” a declarat Lazar Comanescu.

In fata temerilor ca intrarea in spatiul Schengen ar aduce mai multi migranti in Romania, Lazar Comanescu a explicat ca un asemenea scenariu paote fi evitat daca se pun in aplicare masurile de securizare a granitelor si de colaborare cu tarile de origine si de tranzit pentru miganti.


Etichete Schengenraportul MCVmigranțiministrul de Externe Lazar Comanescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live