Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

24 Mai 2011
Vizualizari: 2618
Comentează add

Fostul secretar de stat în MAI, Laurenţiu Mironescu, şi fostul director al direcţiei domenii portuare Constanţa, Eugen Bogatu au fost reţinuţi în dosarul privind o serie de importuri nelegale prin Portul Constanţa.

Laurenţiu Mironescu, reţinut

ionut-dragu

Fostul secretar de stat în MAI, Laurenţiu Mironescu. Foto: Arhivă Agerpres.

Fostul secretar de stat în ministerul administratiei şi internelor, Laurenţiu Mironescu, şi fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, Eugen Bogatu, vor fi prezentaţi instanţei supreme cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cei doi au fost reţinuţi, împreună cu alte 26 de persoane, în dosarul privind o serie de importuri nelegale prin Portul Constanţa.

Potrivit DNA, în perioada mai 2010 - martie 2011, persoanele cercetate au primit între 1.000 şi 7.000 de dolari pentru fiecare transport de marfă pe care-l treceau prin portul Constanţa fără efectuarea controlului vamal.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 8,3 milioane de lei.

Senatorul PDL, Mircea Banias, a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă, într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă în Portul Constanţa.

Parlamentarul a fost adus, marţi, cu mandat de aducere la DNA şi a fost audiat timp de 3 ore.

Mircea Baniaş a declarat jurnaliştilor că respinge acuzaţiile şi nu înţelege de ce a fost pus sub urmărire penală, susţinând că nu a discutat niciun moment cu vameşi din Portul Constanţa.

Secretarul general  al ministerului administraţiei şi internelor, Laurenţiu Mironescu, a fost demis de către ministrul Traian Igaş în urma acestui scandal.

Înainte de a-l demite, ministrul Igaş a fost chemat , la Palatul Victoria, de către premierul Emil Boc pentru discuţii asupra acestui caz.

Alături de aceştia au mai fost reţinuţi Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti şi Liviu Costel Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, precum şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, acuzat în plus şi de dare de mită în formă continuată.


Etichete Laurenţiu MironescuEugen BogatuPortul Constanţapropunerearestare preventivăDNAportul Constanţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live