Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Martie 2022
Vizualizari: 876
Comentează add

Procurorul şef european, Laura Codruța Kövesi, a efectuat o vizită în Ucraina, unde s-a întânit cu procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Laura Codruța Kövesi a mers în Ucraina

sergiu-stet

 Laura Codruța Kovesi. Foto: Arhiva/ Agerpres.

Procurorul şef european, Laura Codruța Kövesi, a efectuat o vizită în Ucraina, unde s-a întânit cu procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, potrivit unui comunicat al Parchetului European (EPPO) şi unui mesaj publicat de Venediktova pe Facebook.
 
Cu această ocazie, Laura Kövesi a transmis sprijinul colegiului EPPO pentru colegii ucraineni: "Întreaga lume este martora suferinţelor, disperării şi distrugerii pe care războiul lansat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei le cauzează milioanelor de compatrioţi ai dumneavoastră. Suntem copleşiţi de exemplul pe care l-aţi dat, de hotărârea Procuraturii ucrainene de a continua să lucreze sub asediu, sub bombardamente, la limita anihilării. Suntem convinşi că tenacitatea şi curajul dumneavoastră se vor dovedi de o importanţă crucială după ce pacea va reveni în Ucraina. Investigaţiile dumneavoastră în cazul crimelor de război şi a crimelor împotriva umanităţii comise în Ucraina vor fi esenţiale în punerea în mişcare a roţilor justiţiei internaţionale, precum şi pentru a permite începerea unui proces de vindecare a naţiunilor ucraineană şi rusă", a spus Kovesi.
 
În timpul vizitei sale, a fost semnat un mecanism de lucru ce stabileşte bazele unei cooperări strânse pentru protejarea intereselor financiare ale UE şi ale Ucrainei, prin intermediul unor investigaţii şi urmăriri penale eficiente şi pentru a aduce în faţa justiţiei, fără întârzieri nejustificate, toţi suspecţii acuzaţi de infracțiuni împotriva bugetului UE.
 
Totodată, prin acest document, Ucraina recunoaşte EPPO ca autoritate competentă. La rândul său, procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a aprecizat vizita Laurei Kövesi, afirmând, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că aceasta este "primul oficial european care a vizitat ţara noastră în această perioadă dificilă de război".
 
"Am primit un sprijin de netăgăduit din partea Laurei Kövesi şi sunt sigură că, împreună, vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit sprijin şi un efort comun de a opri agresiunea rusă. Procurorul şef al UE crede sincer că Ucraina este acum fortăreaţa Europei. Astăzi am semnat şi un mecanism de lucru privind cooperarea dintre Biroul Procurorului General şi Parchetul European (EPPO). Ucraina este prima ţară căreia Parchetul UE i-a înaintat un astfel de document. Procurorul şef al Uniuinii Europene a adus, de asemenea, o scrisoare de sprijin pentru procurorii ucraineni, din partea colegilor din EPPO. Frontul nostru legal se extinde, iar acest lucru înseamnă că victoria justiţiei este inevitabilă", a scris Irina Venediktova, pe Facebook, vineri, 18 martie. 
 

Etichete Laura Codruța KövesiEPPOUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live