Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

17 Mai 2015
Vizualizari: 905
Comentează add

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Kovesi, susţine că anchetele din ultima perioadă de timp au produs "o oarecare panică în rândul clasei politice".

Laura C. Kovesi: anchetele au produs o oarecare panică în clasa politică

madalina-verman

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi. Foto: Arhivă.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat astăzi la ProTV că îi este "dificil" să spună dacă politicienii sprijină sau nu lupta anticorupţie, în condiţiile în care au loc dese încercări de modificare a legii în aşa fel încât investigaţiile să fie îngreunate sau împiedicate.

Laura Codruţa Koveşi afirmă că anchetele din ultima perioadă au produs o oarecare panică în rândul clasei politice care prin modificări legislative încearcă să limiteze atribuţiile procurorilor.

La începutul săptămânii, plenul Senatului a adoptat mai multe modificări ale Codului de Procedură Penală. Unul dintre proiecte, cel care stabileşte folosirea cătuşelor doar pentru reţinerea şi arestarea infractorilor violenţi, a fost adoptat tacit.

Senatorii au fost de acord şi ca arestul preventiv să poată fi dispus doar dacă există "probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma de ”suspiciuni rezonabile” din actuala lege. Proiectul de lege va ajunge în dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional.


Etichete Procurorul şef al DNA Laura Codruţa KovesipoliticienianticoruptieSenatCod de Procedura Penalainfractoriprobe sau indicii temeinicepanica in randul clasei politice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live