Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

9 Februarie 2013
Vizualizari: 1669
Comentează add

Un furnizor francez de carne pentru lasagna a anunţat că intenţionează să dea în judecată "producătorul român de la care s-a aprovizionat".

"Lasagna cu carne de cal" în Marea Britanie

arina-petrovici

Foto: Arhivă Reuters.

Spanghero, furnizorul francez de carne pentru lasagna marca Findus, a anunţat sâmbătă că intenţionează să dea în judecată producătorul român de la care s-a aprovizionat, în cazul în care ar fi vorba despre carne de cal.

La rândul său, grupul agroalimentar suedez Findus s-a declarat "înşelat" şi a anunţat că va depune plângere luni împotriva producătorului român.

Aseară, un alt actor al acestui lanţ agroalimentar, compania franceză Comigel, specializată în preparate congelate, a precizat că respectiva carne de cal provenea din România, via furnizorul Spanghero.

Descoperirea cărnii de cal în lasagna care ar fi trebuit să conţină vită a provocat un scandal în Marea Britanie - unde calul este venerat şi consumarea cărnii sale este tabu - şi a determinat retragerea, vineri, a produselor incriminate în Franţa, ţara de origine a cărnii, şi în Suedia.

În România, Constantin Savu, director în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a declarat pentru Agerpres că instituţia nu a fost sesizată oficial în legătură cu situaţia apărută în Marea Britanie. Mai mult decât atât, el a spus că poate garanta că problema din Regatul Unit nu are legătură cu România.


Etichete Controversa europeană a cărnii de calcarnelasagnaMarea BritanieFranţaSuedia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live