Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

25 Mai 2011
Vizualizari: 2812
Comentează add

O fostă fabrică de tutun din Alicante, Spania, a devenit un centru cultural ultramodern, cu săli pentru expoziții și spectacole.

Las Cigarreras Las Cigarreras - Conține audio Las Cigarreras - Conține galerie foto

ilie-pintea

Centrul cultural Las Cigarreras din Alicante, Spania (foto: Ilie Pintea)

O fostă fabrică de țigări veche de la 1801 a devenit un centrul cultural de excelență, care unește comunitatea locală în jurul unor evenimente artistice de prim rang.

Centrul Las Cigarreras (Fabricantele de Țigări) dispune de peste 10.000 de metri pătrați de spații expoziționale, săli de spectacole și alte asemenea facilități și e un exemplu de ceea ce poate deveni un spațiu industrial refolosit.

Fosta fabrică de tutun în care, pentru o lungă perioadă de timp, au lucrat doar femeile, ocupă un loc important în istoria orașului: aproape că nu e familie din care cineva să nu fi lucrat aici de-a lungul timpului.

În cele trei foste silozuri au fost amenajate galerii de artă, o sală de concerte, o altă sală pentru spectacole de teatru sau dans și un spațiu destinat istoriei și arheologiei, dar artiștii găsesc aici și ateliere, săli de repetiții ori studiouri de înregistrări. Până în 2010, când a fost inaugurat, centrul a primit finanțări din partea Guvernului spaniol și a autorităților locale în valoare de peste șase milioane de euro.

Ascultați un reportaj de Ilie Pintea.


Etichete Las CigarrerasAlicantecentru culturalGertrud Gomez

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live