Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2014
Vizualizari: 2396
Comentează add

Studenţii Universității Politehnice Timişoara s-au înșirat pe o distanţă de mai multe străzi şi în mod simbolic au transmis din mână-n mână cărţi din vechea locaţie în cea nouă.

Lanț uman la inaugurarea noii biblioteci a UPT

radiojurnal

Foto: Alina Bujancă.

1070 de studenţi de la Universitatea Politehnică Timişoara (UPT) au realizat miercuri un impresionant lanţ uman, de la biblioteca veche a Universităţii la cea nouă, care a fost inaugurată oficial astăzi.

Studenţii s-au însirat pe o distanţă de mai multe străzi şi, în mod simbolic, au transmis din mână-n mână,100 de cărţi din vechea locaţie, în cea nouă.

Ultima carte transmisă datează din 1914, aparţine marelui matematician Traian Lalescu, primul rector al Universităţii Politehnica Timişoara.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilelor UPT, la împlinirea a 96 de ani de existenţă.

Noua bibliotecă este una dintre cele mai moderne din ţară, oferă posibilitatea consultării cărţilor la raft, redactarea de documente în spatiul IT, săli de lectură, de videoconferinţe, serviciu de autoîmprumut, spaţii de socializare şi acces wi-fi.

Construcţia a început în urmă cu zece ani, iar investiţia se ridică la circa 80 milioane de lei, transmite corespondentul RRA, Alina Bujancă.

Foto: Alina Bujancă.


Etichete Știri VestTimișoarabibliotecăUniversitatea politehnicămatematicianTraian Lalescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live