Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2018
Vizualizari: 699
Comentează add

Târgul de Carte Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România, continuă astăzi în Piaţeta Perla, din staţiunea Mamaia.

Lansări de carte la Târgul Gaudeamus Litoral

radiojurnal

Foto: Alexandru Dolea

Târgul de Carte Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România, continuă astăzi în Piaţeta Perla, din staţiunea Mamaia.
 
Printre evenimentele care au avut loc ieri, în prima zi a manifestării, s-au numărat şi două lansări ale unor volume inspirate din viaţa poetului roman exilat la Tomis, Ovidiu. Colega noastră de la Radio România Constanţa, Silvia Pascale, relatează.
 
Reporter: O intervenţie chirurgicală metaforică în sufletul lui Ovidius, aşa a fost definit volumul de eseuri intitulat "Codul lui Ovidius Naso", semnat de medicul şi profesorul Vasile Sârbu, apărut la Editura Ex Ponto. Prestigiosul medic a muncit mai bine de două decenii pentru a pătrunde în mintea, dar şi în sufletul poetului latin exilat la Tomis.
 
Vasile Sârbu: Ovidiu ne-a spus că omul poate fi fericit şi când e trist - şi era nefericit şi se trata cu arta. Vă puteţi imagina un om care să facă art-terapie acum 2.000 de ani?
 
Reporter: În cadrul lansărilor de carte de seara trecută şi-a prezentat lucrarea şi profesorul doctor Octavian Unc, unul dintre cei mai renumiţi chirurgi ai României.
 
Octavian Unc: Este a patra carte de poezii pe care o lansez. Este o mărturisire indirectă a problematicii mele chirurgicale, a problemelor prin care trec, transferate evident în zona liricului.
 
Târgul de Carte Gaudeamus Litoral este deschis zilnic între orele 15:00 şi 23:00, până pe 15 august.
 

Etichete GaudeamusGaudeamus LitoralRadio Românialansari de carteMamaiaVasile SârbuOctavian Unc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live