Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

13 Aprilie 2013
Vizualizari: 1472
Comentează add

Secretarul de stat american, John Kerry, a avertizat Phenianul, într-o conferinţă de presă, la Seul, să se abţină de la o asemenea demonstraţie de putere.

Lansarea rachetelor, "o greşeală enormă"

alexandru-zugravu

Secretarul de stat american, John Kerry. Foto: Reuters.

Coreea de Nord are pregătite de tragere rachete cu rază medie şi, după toate ameninţările din ultimul timp ale regimului comunist, o lansare - o testare, de fapt - e posibilă în orice moment.

Secretarul de stat american, John Kerry, a avertizat însă Phenianul să se abţină de la o asemenea demonstraţie de putere, ce ar fi "o greşeală enormă".

Dacă liderul Kim Jong-un decide să lanseze o rachetă, fie peste Marea Japoniei fie în altă direcţie, înseamnă că va ignora deliberat întreaga comunitate internaţională - a declarat John Kerry, într-o conferinţă de presă, la Seul.

El a cerut din nou Chinei, singura aliată a Phenianului, să intervină pentru a aduce la raţiune conducerea nord-coreeană.

Coreea de Nord trebuie să se pregătească să-şi respecte obligaţiile şi criteriile internaţionale, pe care le-a acceptat - a subliniat Kerry, care îşi continuă sâmbătă turneul la Beijing, iar duminică în Japonia.

Statele Unite şi-au reafirmat, vineri, angajamentul de a apăra Japonia, care, la rândul ei, spune că e pregătită pentru orice fel de scenariu.

După cum reiese dintr-un avertisment, lansat vineri, de Phenian, Japonia ar fi prima ţintă a unui atac nuclear, dacă s-ar implica într-un eventual conflict în Peninsula Coreeană.

În aceste condiţii, în centrul şi în jurul capitalei japoneze Tokyo au fost instalate rachete interceptoare patriot, iar în Marea Japoniei sunt desfăşurate distrugătoare echipate şi ele cu sisteme de interceptare.


Etichete Coreea de Nordracheteatacrăzboialertă de securitateCoreea de NordSUASeulPhenianKim Ir-sen15 aprilieRepublica Populară Democrată CoreeanăKim Jong-Un

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live