Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

1 Iulie 2020
Vizualizari: 173
Comentează add

La eveniment a participat și președintele Klaus Iohannis, care a precizat că s-a implicat personal și a colaborat cu executivul pentru elaborarea acestui plan.

Lansarea oficială a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Lansarea oficială a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare - Conține video

oana-bala

Foto: presidency.ro

  DOCUMENT - Planul Național de Investiții și Relansare Economică

Guvernul a lansat oficial cu puțin timp în urmă Planul Național de Investiții și Relansare Economică.

La eveniment a participat și președintele Klaus Iohannis, care a precizat că s-a implicat personal și a colaborat cu executivul pentru elaborarea acestui plan.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că a lucrat împreună cu guvernul pentru ca planul de relansare economică să includă cele mai importante și mai urgente proiecte de investiții, fiindcă, în opinia sa, numai prin investiții poate fi relansată economia țării.

Şeful statului a atras atenția că este absolut obligatoriu să fie consolidată securitatea sanitară, cea alimentară, energetică și tehnologică. Românii merită o rețea de autostrăzi la nivel european, un sistem energetic puternic, dar și industrii și servicii competitive, a mai spus președintele României.


Klaus Iohannis: Avem o singură cale de a ne dezvolta economic sănătos și durabil: să investim în viitorul nostru și să reclădim România din temelii. Numai prin investiții vom putea relansa economia, vom putea oferi speranță și oportunități întreprinzătorilor, dar în același timp și angajaților.


Reporter: Şi premierul Ludovic Orban consideră că dezvoltarea economică se poate baza doar pe investiții și pe creșterea competitivității companiilor românești. Şeful executivului a precizat că de la începutul crizei generate de pandemie guvernul s-a angajat să asigure cât mai multe lichidități în companii.


Ludovic Orban: Vrem să investim în modernizarea infrastructurii de transport, pentru a crește competitivitatea companiilor, pentru a crește atractivitatea României pentru investiții, care generează locuri de muncă, care generează dezvoltare, care generează, la urma urmei, și venituri la bugetul de stat. România este o țară bogată, cu resurse, dar valorificarea acestor resurse trebuie să facă mod inteligent, prin alocarea finanțărilor spre acele lucruri care într-adevăr pot să pună valoare toate resursele de care dispune România.


Reporter: Prim-ministrul român a subliniat că, în maxim o lună, măsurile prevăzute în programul economic vor fi implementate prin adoptarea a tuturor actelor normative necesare.

Lansarea planului național de investiții continua aici, la Clubul Diplomatic, cu discursurile miniștrilor finanțelor, muncii, economiei și transporturilor.

VIDEO: 

(RS)


Etichete Planul Naţional de Investiţii şi Relansarepremierguvernklaus iohannisludovic orban(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live