Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

16 Martie 2018
Vizualizari: 1495
Comentează add

Marele maestru internațional la șah Florin Gheorghiu lansează sâmbătă la București cel de-al treilea său volum de partide alese.

Lansare de carte: MMI Florin Gheorghiu, Integrala de Șah, vol. III

ionut-iamandi

Florin Gheorghiu la Radio România Actualități, în redacția online, martie 2017. Foto: Alexandru Dolea.

Marele maestru internațional la șah Florin Gheorghiu lansează sâmbătă la Ministerul Sportului din strada Vasile Conta nr. 36 din București cel de-al treilea său volum de partide alese, anunță Federația Română de Șah.

Volumul conține partide jucate de Florin Gheorghiu în compania celor mai buni mari maeștri ai vremii în perioada 1981 - 2000. Partidele sunt comentate de autor și însoțite de diagrame privind desfășurarea lor.

Primul volum al Integralei de Șah Florin Gheorghiu a apărut în 1980 la fosta editură Sport-Turism și acoperea perioada 1960-1970. Cel de-al doilea volum a apărut anul trecut la editura Cartea Românească și a reprezentat o selecție de partide din perioada 1971 - 1980.

”Sper ca aceste trei volume să contribuie la o mai bună cunoaștere a șahului românesc în rândul publicului și să îi inspire pe jucătorii tineri spre o cât mai înaltă performanță”, a declarat marele maestru Florin Gheorghiu.Florin Gheorghiu (n. 1944) este singurul șahist român care a cucerit titlul de campion mondial la juniori, în anul 1963. El este singurul șahist român care are scor egal cu celebrul campion american Robert James Fischer (+1 =2 -1). Jucătorul român are de asemenea scor egal cu marele șahist estonian Paul Keres (+0 = 6 -0) și este primul șahist român care a avut un coeficient Elo mai mare de 2600 puncte (2605 puncte la 1 ianuarie 1980), situându-se astfel pe locul al 10-lea din lume, performanță neegalată de niciun alt șahist român.

Lansarea de carte va avea loc începând cu ora 12.00.


Etichete Marele maestru internațional la șah Florin GheorghiușahBucureștipartide alese

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live