Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

6 Septembrie 2012
Vizualizari: 2074
Comentează add

Se întâmplă uneori ca atunci când intră în vigoare noi reglementari ce impun anumite obligaţii pentru populaţie să apară impostori.

Lansăm o atenţionare!

daniel-negut

Foto: Arhivă Agerpres.

Se întâmplă uneori ca – atunci când intră în vigoare noi reglementari ce impun anumite obligaţii pentru populaţie, iar legea prevede sancţiuni pentru nerespectarea acestora – să apară aproape simultan şi impostori care să pretindă că vin să controleze aplicarea deciziilor respective.
 
De-a lungul timpului, sunt cunoscute multe cazuri de falşi inspectori care au speriat oamenii cu amenzile mai mari decât cele prevăzute de lege, solicitând o sumă mai mică drept mită, în schimbul trecerii cu vederea anumitor nereguli din gospodăria celui controlat.
 
Cum puteţi identifica rapid un impostor, care se dă drept inspector? 
 
În primul rând, acesta va evita să vă arate vreo legitimaţie, iar dacă îi veţi cere acest lucru, în cel mai bun caz vă va flutura repede prin dreptul ochilor ceva ce aţi putea crede că este legitimaţia lui de serviciu.
 
Încercaţi să puneţi mâna pe acea legitimaţie, pentru a o vedea mai bine. Veţi constata că nu va dori acest lucru!
 
Apoi, indiferent dacă locuiţi la curte sau la bloc, un impostor vă va cere să intre în casă, tocmai pentru ca discuţia să nu fie auzită de vecini. Refuzaţi acest lucru !
Reţineţi şi faptul că, în nici un caz, nici o amendă nu se plăteşte direct vreunei persoane care vine să vă bată la poartă ...
 
În aceste zile, tocmai a intrat în vigoare "Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, manifestate ca fenomene naturale”, după cum aţi aflat chiar din rubrica noastră.
 
Potrivit legii, constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prin amendă se fac de către primari şi persoanele împuternicite în acest scop de aceştia. 
Aşadar, nimeni altcineva nu are dreptul să vină în control, pentru a vă întreba de asigurarea obligatorie.
 
Oricum, ar fi bine să faceţi această asigurare, deoarece – în cazul nefericit în care chiar are loc vreuna dintre cele trei calamităţi naturale - proprietarii de locuințe neasigurate vor suporta singuri pagubele… 

Etichete impostoripoliţiştiflaşi inspectorilegitimaţie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live