Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Lady Gaga ar putea stabili noi recorduri în Bucureşti

Concertul pe care îl susţine, joi seara, Lady Gaga, în Bucureşti, se mândreşte cu o scenă impresionantă. Fanii care vor veni costumaţi excentric vor avea un loc special.

Lady Gaga ar putea stabili noi recorduri în Bucureşti
Secvenţă din cadrul unui concert al artistei Lady Gaga. Foto: Arhivă Reuters.

Articol de Ionuţ Dragu, 15 August 2012, 12:19

Concertul pe care Lady Gaga îl va susţine pe 16 august în Piaţa Constituţiei din Bucureşti poate să doboare câteva dintre vechile recorduri, de la numărul de spectatori aşteptaţi să participe la eveniment, până la dimensiunile scenei şi ale backstage-ului.

Programat iniţial pe Arena Naţională la sfârşitul lunii iulie, concertul a fost mutat în Piaţa Constituţiei, ceea ce a prilejuit, spre satisfacţia fanilor, pe lângă o majorare a numărului de bilete, apariţia unei noi categorii de bilete, în picioare, "Gazon C".

Aşa cum era de aşteptat, Lady Gaga a transmis diferite cereri, printre care şi aceea ca scena pe care va cânta să aibă o deschidere de cel puţin 26 de metri şi să fie fără colţuri.

Artista va fi însoţită la Bucureşti de un bucătar personal, care are instrucţiuni foarte clare de a-i pregăti în fiecare zi câte un sortiment diferit de salată, Lady Gaga fiind adepta unui regim alimentar foarte sănătos.

Pentru evenimentul din Piaţa Constituţiei Lady Gaga, care soseşte la Bucureşti miercuri, doreşte să se implice în tot ceea ce ţine de concert.

Astfel, ea îşi va aduce şi pianul, la care va cânta în timpul spectacolului.

Cu o anvergură de aproximativ 150 m şi o înălţime de 26 m, întreaga construcţie scenică stabileşte un nou record pe piaţa de concerte din România, aceasta fiind totodată cea mai mare scenă din lume construită vreodată pentru turneul unui artist.

Scena va avea, de asemenea, şi o pasarelă lungă de aproximativ 120 de metri.

Întregul amplasament este conceput sub forma unui castel gotic, cu turnuri, sculpturi şi capcane medievale, după cum însăşi Gaga şi l-a imaginat, designul final fiind realizat de propria echipă a artistei, Haus of Gaga.

Pe de altă parte, dacă scena va fi "una dintre cele mai impresionante din istoria muzicii", după cum anunţă cei de la Emagic, zona de culise va fi şi ea la înălţime.

Conectată în permanenţă la internet

Artista a cerut ca în cabina din backstage să îi fie pusă la dispoziţie televiziune prin satelit, la care să fie conectat televizorul.

Acesta este amplasat acolo pentru minutele de relaxare de dinaintea concertului.

Televizorul personal al artistei va fi montat chiar în cabina sa şi va fi conectat la o reţea de televiziune prin satelit care să-i permită să fie la curent, chiar şi în ziua concertului, cu toate mondenităţile.

Mai mult decât atât, managementul divei a insistat pentru instalarea unei reţele de internet de mare viteză, pentru ca artista să fie în permanentă legătura cu fanii săi prin intermediul reţelelor de socializare.

Oaspete de seamă în culise va fi şi Fozzi, căţelul artistei, care la rândul său va avea parte de un tratament special.

Lady Gaga şi Fozzi se vor bucura de câteva momente de relaxare în "vanity room", precum şi de o serie de şedinţe de masaj pentru căţel, întreaga atmosferă din culise fiind completată cu mai multe buchete de flori albe, fără miros, solicitate în mod expres de cântăreaţă.

Alimentaţie sănătoasă

Meniul artistei va fi compus în mare parte din salate, peşte şi grătar, toate fiind pregătite de bucătarul personal numai din ingrediente organice.

De asemenea, Lady Gaga a cerut să aibă la dispoziţie în cabina sa, dar şi la scenă, o gamă variată de băuturi energizante, shake-uri proteice cu multe vitamine, pentru a rămâne în formă pe toată durata concertului din Piaţa Constituţiei.

Zona de backstage se va întinde pe 1.200 de metri pătraţi, unul dintre cele mai ample spaţii amenajate pentru un concert care a avut loc la Bucureşti.

În această zonă se vor regăsi 50 de cabine, săli şi birouri, dar şi un cort de 200 metri pătraţi ce va găzdui garderoba, în care se vor afla toate costumele şi accesoriile divei pentru show-ul.

Garderoba va fi păzită 24 de ore din 24 de trei agenţi de pază, artista cerând în mod expres ca aceştia să fie nefumători.

În culise vor mai fi amenajate o bucătărie specială pentru bucătarul personal al artistei, o sală de mese, un studio de repetiţii şi o cabină pentru machiaj şi coafură.

Loc special pentru fanii costumaţi

Peste 220 de oameni şi 55 de tiruri cu echipament şi recuzită vor veni în România să monteze scena evenimentul din 16 august.

Recunoscută pentru apariţiile live excentrice, Lady Gaga nu va dezamăgi nici publicul român, artistă pregătind un show cu adevărat grandios.

Nenumărate ţinute şi elemente de decor vor face deliciul fanilor, întregul concert fiind presărat cu efecte pirotehnice impresionante.

Acesta este primul concert din turneul The Born This Way Ball susţinut în aer liber, fiind a doua şi ultima oprire a artistei în sud-estul Europei, după concertul de la Sofia, Bulgaria.

Fanii cântăreţei au fost şi ei invitaţi de artistă să vină la concert îmbrăcaţi în costume extravagante, cele mai deosebite urmând a fi premiate de stafful artistei cu locuri în apropierea scenei, în Monster Pit.

Brăţările de acces în Monster Pit vor fi distribuite chiar de membrii echipei Lady Gaga, în după-amiaza concertului.

Astfel, cei mai înfocaţi fani, în special posesori de bilete pe Gazon, care se vor îmbrăca extravagant, după modelul idolului lor, vor avea şansa să urmărească concertul Lady Gaga chiar din Monster Pit.

Spectacolul va începe la ora 18,30 cu Lady Starlight, urmată, la ora 19,30, de The Darkness.

Pentru accesul la concert nu există restricţii de vârstă.

Peste 300 de jandarmi asigură măsurile de ordine

La concertul pe care îl va susţine Lady Gaga, joi, în Piaţa Constituţiei din Capitală, peste 300 de jandarmi vor asigura securitatea în zonă.

Show-ul este primul concert al artistei organizat în aer liber din cadrul turneului său european.

Accesul publicului se va face începând cu ora 17.00, pe cele două intrări amenajate pe Bulevardul Libertăţii, dinspre Calea 13 Septembrie şi dinspre Bulevardul Naţiunile Unite.

Jandarmii vor asigura ordinea publică în zona desfăşurării concertului, precum şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor la concert, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, potrivit prevederilor legale, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Măsurile de protecţie, pază şi îndrumare a publicului vor fi asigurate de către organizator, cu sprijinul firmei specializate de pază.

Plecarea spectatorilor la sfârşitul concertului se va face prin Bulevardul Naţiunile Unite, Bulevardul Unirii şi Calea 13 Septembrie.

Începând de joi, ora 10.00, şi până vineri, la ora 5.00 va fi restricţionat traficul rutier pe Bulevardul Unirii, între Bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei, şi pe Bulevardul Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Bulevardul Naţiunile Unite.

Pentru amenajarea zonei spectacolului au fost instituite restricţii începând de miercuri, ora 00.00, până sâmbătă, la ora 8.00, pe Bulevardul Libertăţii, banda I a sensului de mers dinspre Bulevardul Naţiunile Unite către Calea 13 Septembrie, şi începând de marţi, ora 16.00, până duminică, ora 23.00, pe breteaua Ministerului de Finanţe, banda III.

De asemenea, începând de miercuri, ora 16.00, şi până duminică, la ora 23.00 este restricţionată circulaţia rutieră pe breteaua Parchetului General, banda III, iar de marţi, ora 22.00 şi până duminică, ora 23.00, traficul este restricţionat pe banda I a ambelor bretele.

Lady Gaga strânge fonduri pentru preşedintele Obama
Life & Style 26 Septembrie 2011, 16:48

Lady Gaga strânge fonduri pentru preşedintele Obama

Potrivit USA Today, cântăreaţa Lady Gaga şi-a făcut apariţia la o strângere de fonduri pentru campania prezidenţială a lui...

Lady Gaga strânge fonduri pentru preşedintele Obama
East European Comic Con, la Complexul Romexpo
Life & Style 19 Aprilie 2024, 16:53

East European Comic Con, la Complexul Romexpo

Aproximativ 52.500 de participanţi au fost prezenţi la ediţia de anul trecut a evenimentului.

East European Comic Con, la Complexul Romexpo
60%  dintre locurile de cazare din Poiana Braşov, rezervate pentru 1 Mai şi Paşte
Life & Style 19 Aprilie 2024, 08:41

60% dintre locurile de cazare din Poiana Braşov, rezervate pentru 1 Mai şi Paşte

Tarifele pornesc de la 3.000 lei la un hotel de trei stele, pentru 5 nopţi de cazare, şi conţin şi un program special de Paşte

60% dintre locurile de cazare din Poiana Braşov, rezervate pentru 1 Mai şi Paşte
Din cauza temperaturilor mari, reptilele au ajuns în zone locuite
Life & Style 18 Aprilie 2024, 12:42

Din cauza temperaturilor mari, reptilele au ajuns în zone locuite

Reptilele care au ajuns în ultima perioadă a acestui an în zone locuite pot fi veninoase şi pot fi un pericol pentru viața...

Din cauza temperaturilor mari, reptilele au ajuns în zone locuite
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, rămâne în închisoare
Life & Style 17 Aprilie 2024, 21:16

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, rămâne în închisoare

Radu Mazăre se află la Penitenciarul Jilava din mai 2019, când a fost extrădat din Madagascar.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, rămâne în închisoare
Propunerile de modificare a Codului Rutier
Life & Style 17 Aprilie 2024, 09:04

Propunerile de modificare a Codului Rutier

Ministerul de Interne este aşteptat să prezinte astăzi propunerile de modificare a Codului Rutier, elaborate după accidentul...

Propunerile de modificare a Codului Rutier
Exercițiul multinațional "Sea Shield 24" este în plină desfășurare la Marea Neagră
Life & Style 16 Aprilie 2024, 21:43

Exercițiul multinațional "Sea Shield 24" este în plină desfășurare la Marea Neagră

Peste 2.200 de militari, între care aproape 400 străini, cu 135 de mijloace tehnice, se antrenează în zona de...

Exercițiul multinațional "Sea Shield 24" este în plină desfășurare la Marea Neagră
Doi din cinci angajaţi români, „nemulţumiţi de actualul loc de muncă”
Life & Style 16 Aprilie 2024, 14:49

Doi din cinci angajaţi români, „nemulţumiţi de actualul loc de muncă”

Salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale sunt principalele motive de frustrare.

Doi din cinci angajaţi români, „nemulţumiţi de actualul loc de muncă”