Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 334
Comentează add

Laboratoare din Franţa şi Suedia confirmă: Alexei Navalnîi a fost otrăvit

vlad-draghicescu-bonn

  Foto: Arhiva.

Laboratoare din Franţa şi Suedia au confirmat că activistul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit, aşa cum descoperiseră şi autorităţile Germaniei, ţară în care Navalnîi este internat.

Reporter: Guvernul de la Berlin a reînnoit cererea adresată Rusiei de a face lumină în cazul Navalnîi, opozantul rus, în vârstă de 44 de ani, ce este internat într-un spital din Berlin și care, potrivit unui laborator al Bundeswehr, armata federală, a fost otrăvit cu o substanță toxică din categoria Noviciok.
 
Între timp, acest diagnostic a fost confirmat de alte două laboratoare speciale, din Franța și Suedia, cărora Germania le-a cerut, ca parteneri europeni, să verifice în mod independent dovezile germane, pe baza unor eșantioane noi de la Navalnîi, a explicat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al executivului german.
 
Seibert a mai precizat că Berlinul a sesizat Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, ai cărei experți au prelevat probe de la dizidentul rus ce urmează să fie examinate în laboratoare de referință.
 
Guvernul german întreține consultări strânse cu partenerii europeni privind luarea de măsuri ulterioare, a mai spus oficialul, la o săptămână după ce Berlinul afirma că Rusia "dispune de tot ceea ce are nevoie pentru a desfășura o anchetă proprie".
 
Între timp, starea lui Alexei Navalnîi, un aprig critic al președintelui Vladimir Putin, s-a ameliorat.
 
Pacientul a fost scos de la ventilație mecanică și poate să coboare din pat pentru perioade scurte de timp.
 
(PH)

Etichete Alexei NavalnîiotravireRusiaGermaniaFrantaSuedia(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live