Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

20 Decembrie 2019
Vizualizari: 657
Comentează add

Vineri dimineață a fost dezvelită o placă din bronz donată de președintele american Donald Trump în amintirea sacrificiului eroilor martiri din timpul Revoluției.

La Timișoara s-au împlinit 30 de ani de la eliberarea de comunism

alina-bujanca

 Foto: Arhivă.

La Timişoara este marcată vineri, 20 decembrie, împlinirea a 30 de ani de la eliberarea de comunism. În prima parte a zilei a fost dezvelită o placă în memoria eroilor martiri, donată de preşedintele Statelor Unite Donald Trump.

La şedinţa festivă de la Opera Națională sunt prezenți reprezentați ai asociaţiilor de revoluţionari, autorităţi locale, delegaţii străine din orașele înfrățite, dar și prim-ministrul Ludovic Orban, care a venit astăzi, la Timișoara, pentru a aniversa alături de locuitorii urbei de pe Bega cei 30 de ani de libertate.

Acesta a depus o coroană de flori la Monumentul dedicat Eroilor Martiri și a declarat că avem datoria de a păstra vii curajul și spiritul de sacrificiu al timişorenilor, din decembrie '89. El a adăugat că România ar fi fost mult mai departe dacă punctul opt al Proclamaţiei de la Timișoara, care prevede că cei din fosta nomenclatură comunistă nu pot ocupa funcții publice de conducere, s-ar fi transformat în lege.

Vineri dimineață a fost dezvelită o placă din bronz donată de președintele american Donald Trump în amintirea sacrificiului eroilor martiri din timpul Revoluției.

La eveniment a fost prezent şi noul ambasador al Statelor Unite, Adrian Zuckerman, care a afirmat că România a făcut progrese remarcabile, dar trebuie să continue eforturile pentru a scăpa de toate vestigiile comunismului pentru a-şi construi un viitor mai bun.

Manifestările de astazi se vor încheia în această seară, în Piața Victoriei, cu concertul "Rock for Revolution".


Etichete TimișoararevoluțieDonald TrumpAdrian Zuckerman,"Rock for Revolution"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live