Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

20 August 2020
Vizualizari: 492
Comentează add

La Târgu Mureş a avut loc primul tratament cu plasmă hiperimună.

La Târgu Mureş a avut loc primul tratament cu plasmă hiperimună

marcela-german

Foto: Arhivă.

Niciuna din dozele de plasmă hiperimună recoltată până acum la Târgu Mureș nu a putut fi utilizată deoarece nu avea cantitatea necesară de anticorpi.

Medicii au apelat la centrul din Galați pentru a salva viața unui pacient ajuns la ATI în stare gravă. Este vorba despre un doctor în vârstă de 71 de ani care a devenit primul pacient în Mureș care beneficiază de tratamentul cu plasmă.

Un elicopter a adus de la Galați la Târgu Mureș cele şase pungi cu plasmă hiperimuă a câte 200 de ml fiecare pentru primul tratament de acest fel din județ.

Pacientul este un medic de 71 de ani, aflat în stare gravă la secția ATI a Spitalului Clinic Județean - explică directorul, doctor Ovidiu Gârbovan.

Ovidiu Gârbovan: Plasma a fost transferată de la Galați. Pacientul este bine, i-au dat primele doze, urmează să-i dea în continuare. Este un tratament adjuvant, alături de tratamentul medicamentos în cazurile grave.

În Mureș nu s-a mai folosit până acum tratamentul cu plasmă. Niciuna din dozele prelevate nu prezenta suficienți anticorpi. Centrul de transfuzii face apel la cei vindecați să doneze plasmă hiperimună.

Marinela Lazăr: Persoanele care fac dovada că au făcut tratament pot să vină să doneze pentru că noi, după aceea, trimitem probe pentru stabilirea numărului de anticorpi.

140 de pacienți pozitivi sunt internați în spitalele din județ. În total au fost vindecați și externați aproape 650.


Etichete (ph)plasmatratamenttârgu mureș

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live