Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

24 Decembrie 2018
Vizualizari: 1806
Comentează add

Staţiunile montane din judeţul Hunedoara sunt destinaţii tot mai căutate de turişti

La Straja, stratul de zăpadă măsoară un metru

ilie-pintea

 

Staţiunile montane din judeţul Hunedoara sunt destinaţii tot mai căutate de turişti, iar minivacanţa de Crăciun a adus mii de iubitori ai muntelui pe pârtiile de aici. Cea mai râvnită destinaţie rămâne Straja unde aproape toate locurile de cazarfe au fost rezervate, iar cei care ajung aici pot lua parte la Liturghia de Crăciun oficiată la shitul din staţiune.

Cabanierii au pregătit oaspeţilor nu doar bucate tradiţionale din Valea Jiului, ci şi obiceiuri pe care doar aici le găsesc.

Turiştii care vor să părăsească domeniul schiabil pentru incursiuni pe traseele de creastă sunt avertizaţi asupra pericolului de avalanşă.

Accesul în staţiune se face cu telegondola care pleacă din Lupeni, iar în staţiune funcţionează patru instalaţii de telescaun, printre care una dată în folosinţă chiar sâmbătă şi şase teleschiuri.

Dacă veniţi cu maşina e bine să stiţi că accesul în staţiune e restricţionat pentru autoturisme, dar aveţi la dispoziţie 800 de locuri de parcare la staţia de îmbarcare a telegondolei. 


Etichete StrajaHunedoaraschizapadaavalansaturistitelegondolaLupeni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live