Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 2138
Comentează add

La Sinaia a început, de puţin timp, întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici - prima pe care acest for internaţional o organizează în Europa de Sud-Est.

La Sinaia a început întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici

radiojurnal

Întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici, Sinaia, septembrie 2017. Foto: Alexandru Dolea.

La Sinaia a început, de puţin timp, întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici - prima pe care acest for internaţional o organizează în Europa de Sud-Est.

Experţi în radio şi televiziune din peste 40 de ţări au, astfel, posibilitatea să împărtăşească experienţe şi idei despre modul optim în care se poate face faţă provocărilor specifice acestor instituţii. Ce valori se cer promovate de posturile publice aflăm acum, în direct, de la colega noastră Angela Matei.

Reporter: Ce se întâmplă cu serviciile media publice şi ce rol pot avea sau ar trebui să joace într-o perioadă de prezenţă masivă pe diferite platforme sociale sunt întrebări la care specialiştii încearcă să răspundă în aceste două zile. Se discută despre provocările cu care se confruntă radio şi televiziunea publice, se împărtăşesc atât experienţe, cât şi probleme, dar, mai ales, se caută soluţii, după cum a subliniat directorul general interimar al Radiodifuziunii Române, Georgică Severin.

Prezent la deschiderea reuniunii, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a subliniat rolul important pe care radiodifuzorii publici îl au în contextul actual, cu multe crize în lume şi cu pericolul terorismului care creşte. Este crucial ca media să fie conştientă de acest rol, având în vedere dubla provocare, să obţină informaţii rapid, dar, în acelaşi timp, cu acurateţe. Cât de repede obţii informaţia şi o transmiţi mai departe înseamnă putere astăzi, a punctat şeful diplomaţiei române. La rândul său, preşedintele Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, Paul Philippot, a subliniat că în lumea digitală, provocările la care trebuie să răspundă posturile publice au rămas aceleaşi: să informeze, să educe şi să ofere divertisment.


Etichete Sinaiaîntâlnirea anuală a radiodifuzorilor publicipbi 2017media 2020radio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live