Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

8 Iunie 2018
Vizualizari: 1281
Comentează add

La Sibiu a inceput astăzi cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru, cel mai mare eveniment din România dedicat artelor spectacolului.

La Sibiu începe Festivalul Internaţional de Teatru

carmen-vulcan-sibiu

Sibiu. Foto: sibiu.ro.

La Sibiu a inceput astăzi cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru, cel mai mare eveniment din România dedicat artelor spectacolului și printre cele mai importante din Europa. 

Timp de 10 zile, peste 3300 de artiști și invitați din 73 de țări vor prezenta, în peste 70 de spații de joc, nu mai puțin de 525 de evenimente: de la spectacole în săli sau spații neconvenționale, la conferințe , expoziții, ateliere, spectacole-lectură, lansări de carte și proiecții de filme.


Pentru prima zi sunt programate nu mai puțin de 30 de evenimente. Publicul poate admira “Ziarul Orizontal” de pe zidul teatrului sibian, un proiect vizual cu desene și mesaje grafice, realizat, de mai mulți ani, de artistul Dan Perjovschi; o expoziție H.R. Giger, la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal; o expoziție de kimono-uri japoneze, la Centrul de Informare a Turiștilor de la parterul sediului Primăriei din Piața; un proiect de micro-folie, în premieră în Romania, deschis la Casa Artelor din Piața Mică, și tot în această piață medievală are loc și târgul de carte Sibiu Book Festival.


De la ora 14, la Librăria Habitus are loc o conferință specială susținută de criticul George Banu în dialog cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.


De la ora 16 încep spectacolele în săli. La Fabrica de Cultură, un teatru din Norvegia prezintă spectacolul „Din jale se întrupează Electra” de Eugene O Neill, iar la Teatrul Gong, Academia de Teatru din Republica Moldova prezintă „Apolodor. Călătoria unui Pinguin” de Gellu Naum.


De la ora 18, în sala mare a Teatrului “Radu Stanca”, Teatrul metropolitan din Tokyo va prezenta spectacolul “O sticla verde”. Tot de la aceeași oră, la Sala Redal, se va juca “Trei surori” de Cehov, în interpretarea actorilor ruși de la Novosibirsk State Academic Drama Theatre. Spectacolul este un maraton teatral care va dura peste patru ore , prezentat în limbajul semnelor, cu traducere în limbile română și engleză, și presărat cu efecte speciale. 
 Cunoscutul regizor american Peter Sellars, care va primi o stea pe Aleea Celebrităților la această ediție a festivalului, vine cu un impresionant show de dans din Brooklyn, “Flexn”, de la ora 20, la Centrul Cultural Ion Besoiu, iar Academia de dans din Beijing prezinta, de la ora 22, la Sala Thalia, un spectacol de dans de inspirație folclorică.


Startul spectacolelor de strada se da la ora 17, pe pietonalul din centrul istoric, cu trupe din Italia, Insulele Canare –Spania, India si Marea Britanie . Iar la lasarea intunericului, începând de la ora 21,30, publicul este invitat sa descopere “Pasiunea Focului” intr-o calatorie colectiva prin orasul vechi, ghidat de instalatiile cu foc aduse de trupa franceza Cie Carabosse. Iar inainte de miezul noptii , la 23,45, focurile de artificii vor marca oficial deschiderea Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Recomandările Poliției pentru străinii de la FITS

 

La Sibiu, Poliția a luat măsuri suplimentare pentru ca Festivalul Internațional de Teatru, care începe astăzi, să se desfășoare fără incidente. Zilnic 80 de polițiști vor acționa în zonele de desfășurare a evenimentelor. În plus, peste 2000 de pliante cu informații cu caracter preventiv, în limbile engleză și germană,  vor fi distribuite participanților și turiștilor străini.

Recomandările polițiștilor sunt insoțite și de desene sugestive, prin care turiștii străini sunt sfătuiți să nu își țină telefoanele mobile pe masă atunci când mănâncă la terase, femeile să aibă grijă de poșete în zonele aglomerate, iar bărbații să nu iși țină portofelul în buzunarele din spate.

În final, turiștii sunt sfătuiți să sune la 112  pentru a raporta orice situație suspicioasă.

Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru se va desfășura până în data de 17 iunie și aduce la Sibiu peste 3300 de artiști și invitați din 73 de țări, care vor susține 525  de spectacole și alte evenimente  în peste 70 de spații de joc.


Etichete SibiuFestivalul Internaţional de Teatruradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live