Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Iunie 2022
Vizualizari: 237
Comentează add

Ediţia din acest an este una specială care va cuprinde Campionatul European de Full-Contact Jousting, turnir cavaleresc în condiții reale.

La sfârșitul acestei săptămâni la Oradea are loc "Festivalul Medieval" La sfârșitul acestei săptămâni la Oradea are loc "Festivalul Medieval" - Conține video

sergiu-stet

 Foto: https://www.facebook.com/festivalulmedievaloradea.

Festivalul Medieval revine în Cetatea Oradea începând de vineri, 1 iulie. Cetatea va deveni un mic sat medieval cu cavaleri, oşteni şi domniţe, menestreli veseli şi iluzionişti.
 
Peste 350 de luptători şi cavaleri medievali, din şapte ţări europene vor participa la eveniment, transmite Radio Cluj.
 
Festivalul cuprinde demonstraţii de luptă, jonglerii cu foc, muzică şi dansuri medievale, alături de peste 30 de trupe medievale, cu menestreli şi iluzionişti din ţară şi de peste hotare.
 
Cu toţii vor locui în parcul din jurul cetăţii, în corturi specifice, în care nu se vor folosi decât obiecte medievale, inclusiv la servirea mesei.
 

 
Primul eveniment din cadrul festivalului se va desfăşura joi, 30 iunie, în Piaţa Unirii din Oradea, unde va avea loc parada coifurilor, urmând ca de vineri toate activităţile să se desfăşoare în Cetate.
 
Festivalul Medieval Oradea este organizat de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) şi Primăria Oradea, cu sprijinul Asociaţiei Deus Vult şi al VPK -Packaging.
 
Festivalul Medieval Oradea aduce pentru prima dată în România o competiţie europeană de sporturi medievale, statut care recunoaşte succesul şi calitatea ediţiile anterioare.
 
Alina Toie, director general Visit Oradea, le-a mulţumit participanţilor: "Suntem foarte încântaţi să venim în faţa dumneavoastră cu o nouă ediţie a Festivalului Medieval Oradea! După 2 ani de pauză, ediţia din acest an este una specială care va cuprinde Campionatul European de Full-Contact Jousting. Festivalul va adăposti peste 350 de participanţi (luptători şi cavaleri medievali, arcaşi şi călăreţi cu catapulte şi arme de asediu) din 7 ţări din Europa. Va fi o varietate mare de activităţi pentru toţi vizitatorii, de la mic la mare: faimoasele turniruri şi demonstraţii spectaculoase de luptă, corturi autentice specifice perioadei medievale, activităţi medievale pentru copii (mini catapulte, castele din fân), trubaduri şi desigur concertele din fiecare seară".
 
Agerpres îl citează pe Michael Sade, din partea echipei Les Ecuyers de l'histoire, care şi-a manifestat bucuria de a reveni în Oradea şi de a a avea pentru prima dată aici Campionatul European de Full Contact Jousting. De asemenea, a prezentat în detaliu campionatul, echipamentele şi armura lui şi a colegilor. Armurile acestora cântăresc între 44 kg şi 59 kg.
 
 
 
 

Etichete Alina Toiedirector general Visit OradeamedievalOradeaturnircavalerprințesă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live