Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 383
Comentează add

Numărul victimelor exploziei de la metroul din Sankt Petersburg a ajuns la 11 şi peste 50 de persoane au fost rănite.

La Sankt Petersburg au fost decretate trei zile de doliu

alexandru-beleavski-moscova

La Sankt Petersburg au fost decretate, începând de marţi, 4 aprilie, trei zile de doliu în memoria celor 11 persoane care şi-au pierdut viaţa în urma exploziei de ieri de la metrou.

51 de răniţi, dintre care 4 în stare gravă, sunt internaţi în continuare în spital. În cursul nopţii, surse apropiate anchetei au declarat mediilor ruse că potrivit rezultatelor preliminare ale investigaţiilor, atentatul ar fi fost comis de un terorist sinucigaş, posibil, un bărbat originar dintr-una din fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Puterea bombei artizanale, umplute cu bile de rulmenţi şi şuruburi, este apreciată la 200-300 de grame echivalent trotil. Ea este însă cu mult mai mică decât cea de 1 kilogram echivalent trotil a unei a doua bombe artizanale, descoperită şi dezamorsată la scurt timp după explozie, într-o altă staţie de metrou, aflată pe bulevardul central, Nevski Prospekt, vizavi de Gara de Moscova.

Conform aceloraşi informaţii neoficiale, aceasta era ascunsă într-un extinctor. Atentatul s-a petrecut în momentul în care la Sankt Petersburg se aflau preşedinţii rus şi belarus, Vladimir Putin şi Alexandr Lukaşenko.

Seara târziu, preşedintele rus a depus flori la staţia de metrou unde mecanicul de locomotivă a reuşit să aducă trenul după explozie, ceea ce a permis medicilor şi salvatorilor să intervină în decurs de doar cinci minute.

În cursul nopţii, Vladimir Putin a fost sunat de preşedintele american Donald Trump, care a exprimat profunde condoleanţe şi a transmis poporului rus un mesaj de sprijin. Cei doi lideri au declarat că terorismul este un rău împotriva căruia trebuie luptat împreună şi au convenit să continue contactele, a informat Kremlinul.


Etichete Vladimir PutinAlexandr Lukaşenkotrotilmetrouatentatexplozie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live