Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

23 August 2014
Vizualizari: 2069
Comentează add

Universitatea de Vara Ramnicu Sarat este "prima scoala de vara din Romania pentru studierea sistemului represiv comunist adresata mediului universitar".

La Ramnicu Sarat s-a deschis azi "Inchisoarea Tacerii"

cristina-moise-buzau

Printre cei ce au vizitat Memorialul de la Râmnicu Sărat a fost anul acesta si Principele Nicolae. Foto: Daniel Angelescu.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), in parteneriat cu Fundatia Konrad Adenauer au deschis astazi la Inchisoarea Rm Sarat, "Universitatea de Vara - Inchisoarea Tacerii, o experienta in comunism".

Organizatorii spun ca Universitatea de Vara Ramnicu Sarat este prima scoala de vara din Romania pentru studierea sistemului represiv comunist adresata mediului universitar.

Cea de-a VIII-a editie isi propune sa analizeze modalitatile de rememorare sub raport istoric si biografic a perioadei 1945-1989.

Printre invitatii din acest an se numara Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, Florin Müller, profesor la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti, Ioana Voicu-Arnautoiu, conferentiar la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Liviu Plesa, consilier CNSAS, G-ral (r) Dan Voinea, magistrat.

La editia din 2014 a Universitatii de Vara de la Ramnicu Sarat vor participa 25 de tineri cu varste cuprinse intre 19 si 27 de ani, din ciclurile licential, masteral sau doctoral de la facultatile de istorie, filosofie, stiinte politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din Universitatile din Romania si Republica Moldova. 


Etichete Ramnicu Saratcomunisminchisoare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live