Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

12 Decembrie 2010
Vizualizari: 1745
Comentează add

Ediția 429 din 11 decembrie 2010

La "Psihologul muzical": Petre & Kindlein La "Psihologul muzical": Petre & Kindlein - Conține audio

andrei-partos

             Emil Kindlein și Daniel Silvian Petre

După un scurt şi plăcut dialog telefonic cu sărbătoritul din 8 decembrie, Ştefan Hruşcă (era după un concert la Constanţa), am avut parte de un nou debut: Daniel Silvian Petre (n. 1968) şi Emil Kindlein (n. 1973). Au venit de la Timişoara pentru întâlnirea cu ascultătorii R.R.A. Pe 12 decembrie lansau  cartea lui Nicu Vladimir “Lucrătorul ostenit”, alături de un CD document cu 5 piese. Deşi cei doi, Petre & Kindlein, au obţinut Trofeul „Festivalului Naţional de folk - Om Bun” de anul trecut, n-au fost invitaţi la ediţia 2010 programată la Sala Palatului tot duminică 12 decembrie.

Daniel este fondator al unor grupuri importante pentru istoria rock şi blues, aşa că ne-a relatat şi despre perioada Survolaj, urmată de Chin. Bănăţenii au cântat în direct la chitară, blockfloete, muzicuţă şi vocal piese din repertoriul propriu, dar şi din cel al lui Nicu Vladimir, The Doors sau Nine Inch Nails. Daniel şi-a amintit şi de prima noastră întâlnire de la Radio Vacanţa Costineşti (1987). Emil a vorbit puţin despre relaţiile sale cu fiica sa, dar şi cu elevii cărora le predă engleza. S-a discutat mult despre chitarişti, despre folk, despre cântecul de protest şi evoluţia, sau involuţia sa din ultimii ani, despre multe altele.Musafirii au fost plăcut surprinşi de mesajele numeroase şi avizate, pe care le-au primit. O ediţie cu multă substanţă, de reascultat!

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Daniel Silvian PetreEmil Kindlein.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live