Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

13 Februarie 2011
Vizualizari: 3752
Comentează add

Ediția 437 din 12 februarie 2011

La "Psihologul muzical": Horia Moculescu La "Psihologul muzical": Horia Moculescu - Conține audio

andrei-partos

                             Horia Moculescu

Este posibil să debutezi într-o astfel de emisiune la aproape 74 de ani? Este! Horia Moculescu n-a venit niciodată. A avut mereu de lucru a doua zi la TVR2. Acum când era programată o reluare, a acceptat şi am avut 3 ore extrem de interesante.

Am abordat, în mare viteză, diverse domenii. De la sport la „Atenţie se cântă” (are 10 ani de existenţă),” Cerbul De Aur”, Festivalul de la Mamaia, „Sanremo”. Întrebările ascultătorilor (extrem de numeroase) au dus la comparaţii între diverşi solişti vocali, opinii legate de rock, de folk, despre calitatea compoziţiei de ieri şi de azi. Horia Moculescu a plasat „muzica uşoară” în marea familie a muzicii pop. A conturat o interesantă definiţe a conceptului de „performer”. S-a referit şi la necesitatea unui mare festival bucureştean, într-o sală de 10-12 mii de locuri. La începutul anilor 90 a fost implicat în organizarea festivalurilor „Bucureşti” şi „Mamaia”, aşa că ştie exact ce se cere.

Horia este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din 1973. Ne-a mărturisit că, deşi a compus muzica pentru 11 filme, cea mai eficientă coloană sonoră este cea pentru „Pistruiatul”, filmul fiind reluat de aproape toate canalel tv din ţară.

Pe lângă compoziţiile invitatului, interpretate de Corina Chiriac, Corina Dogaru, Aurelian Andreescu, Dan Spătaru, Adrian Daminescu sau Gabriel Cotabiţă, o veţi auzi şi pe Nidia Moculescu (figurează deja cu o piesă nouă în programele R.R.A.). Din sfera muzicii internaţionale a vut propuneri puţine, dar de mare valoare. În primul rând Frank Sinatra!

Vă sugerez să ascultaţi şi ultimele două ore. Ca să nu aveţi regrete!  

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Horia Moculescu.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live