Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

8 Mai 2011
Vizualizari: 4385
Comentează add

Ediția 449 din 7 mai 2011

La "Psihologul muzical": Evandro Rossetti La "Psihologul muzical": Evandro Rossetti - Conține audio

andrei-partos

                           Evandro Rossetti

A fost o surpriză dintre cele mai plăcute, un debut absolut. Evandro Rossetti a acceptat să ne viziteze după ce, cu o seară înainte cântase la Sala Palatului. A venit în România pentru câteva zile.

Născut în urmă cu 61 de ani la Roma, Evandro are mamă româncă (Maria Chirculescu) iar tatăl Alberto, italian. Biografia lui şi a părinţilor este impresionantă. A văzut România pentru prima dată la 17 ani. A urmat Facultatea de Stomatologie din Bucureşti pentru că aşa a vrut el, a cântat la Athenee Palace, a ajuns în „Cenaclul Flacăra” unde a fost atras de prietenii Mircea Vintilă și Doru Stănculescu. Cinci ani a străbătut toată ţara. A cântat cu Sorin Minghiat, s-a împrietenit cu Vali Sterian. A colaborat cu Nicu Alifantis la albumul „După melci”, după care s-a reîntors în Italia. Acolo profesează şi azi într-un cabinet de stomatologie.

A revenit la muzică abia la 59 de ani, iar acum are un material - “Visele mele” – înregistrat în Italia, pe care l-am şi difuzat în emisiune. Versurile sunt semnate Adrian Păunescu, Nicolae Labiş, Dorin Tudoran şi Evandro Rossetti. A fost prima lui tentativă de a scrie texte în limba română.

Acum caută, aşteaptă şi speră să găsească un sponsor, un producător inspirat. Merită pe deplin! Ar fi primul lui CD! Vocea o are foarte bună şi vorbeşte limba română surprinzător de bine. A fost o întâlnire deosebită, care se cere repetată!
 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Evandro RossettiCenaclul FlacăraDoru StănculescuVali SterianNicu AlifantisSorin Minghiat.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live