Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

19 Decembrie 2010
Vizualizari: 4528
Comentează add

Ediția 430 din 18 decembrie 2010

La "Psihologul muzical": eurovizion-iștii La "Psihologul muzical": eurovizion-iștii - Conține audio

andrei-partos

O ediţie pentru istorie şi prezent. Am început cu un moment consacrat memoriei celor care au ieşit în stradă la Timişoara în decembrie 1989, a celor care chiar au crezut în schimbare. Am difuzat piese cu Pro Musica, T. Rex  şi Tracy Chapman.

Apoi mi-am propus să le ofer ascultătorilor câteva date despre concursul Eurovision 2011, despre tinerii finalişti ai selecţiei naţionale, care vor apărea la TVR1 în noaptea de Revelion. Precizez că a fost dorinţa lor să apară şi la Radio România Actualități.

Elena Letiţia Moisescu a fost prima musafiră. Născută la Ostrov (4.06.1983) are o mamă cunoscută în lumea folclorului de calitate. Letiţia locuieşte de 6 ani în Bucureşti, a cântat în cluburi, hoteluri, pe litoral. Colaborează cu Play & Win, echipă de creatori din Alba Iulia, cu mari realizări alături de Inna. Va concura cu piesa „Dreaming Of You”.
Letiția Moisescu
      Silvia Ștefănescu Elvin Dandel         Dana Cristescu
     
Silvia Ştefănescu a venit împreună cu Elvin Dandel (fiul lui Ricky Dandel), care locuieşte în Germania. Elvin a scris piesa „I Can’t Breathe Without You”, apoi a cunoscut-o pe Silvia. Cei doi au fost însoţiţi de Dana Cristescu (director Prom’Art).

Am aflat câte ceva despre turneele lungi ale Silviei, despre perioada importantă petrecută în Germania unde a cântat cu muzicieni de mare valoare, despre cele 3 albume ale lui Elvin. Am obţinut o promisiune pentru o vizită a bărbaţilor Dandel în studio, în 2011. Ricky ne asculta pe internet din Germania!  

A treia oră i-a aparţinut Dalmei. Ea a mai fost în studio, era de-a casei. Extrem de dinamică, tonică, dispusă la cântat şi povestit. Ne-a mărturisit că reţeta ei pentru menţinerea vocii este somnul şi atât. Participă pentru a treia oară la finala naţională a Eurovision. De data asta interpretează o piesă scrisă pentru vocea ei, de către Liviu Elekeş, ”Song For Him”.

       Dalma Kovacs

Toţi ascultătorii şi-au exprimat regretul că finala are loc tocmai în noaptea de Revelion. Vă sugerez să ascultaţi întreaga emisiune, care se încheie cu marele Donovan (prea puţin cunoscut de publicul din ţară). 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Eurovision 2011Elena Letiţia MoisescuSilvia ȘtefănescuElvin DandelDana CristescuDalma Kovacs.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live