Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

2 Mai 2020
Vizualizari: 977
Comentează add

Cea mai mare piață din capitală, Bucur Obor, a fost de-a lungul a Stării de Urgență în atenția opiniei publice.

La Piaţa Obor "sunt luate toate măsurile de siguranţă"

catalin-radu

Cea mai mare piață din capitală, Bucur Obor, a fost de-a lungul a Stării de Urgență în atenția opiniei publice.

Nu de puține ori, acest loc a fost extrem de aglomerat în ciuda restricțiilor de circulație și a măsurilor legate de distanțarea socială.

Reporterul nostru Cătălin Radu se afla cum acolo și ne spune în direct care este situația. Bună dimineața. Este și astăzi aglomerată piața?


Reporter: Nu este aşa aglomerată cum ne aşteptam. În primul rând, bine v-am găsit. Eu sunt chiar la intrarea în Hala Obor. Am remarcat că sunt foarte multe patrule de poliţişti, jandarmi şi la Poliţia Locală, care se află în jurul pieţei, pentru a se asigura că este respectată ordinea publică.

În jurul Halei Obor, dar şi în incinta ei, au fost montate difuzoare din care se aud la fiecare 15 minute mesaje, sfaturi pentru cumpărători, dar şi pentru comercianţi, cu măsurile pe care trebuie să le ia pentru a se preveni infectarea cu COVID-19. Sunt amenajate două căi de intrare şi doi căi de ieşire în Hala Nouă, separate între ele, unde oamenii de ordine îndrumă cumpărătorii să menţină distanţarea socială.

Lumea aşteaptă afară să li se permită accesul în hală, păstrând distanța între ei de 1,5-2 m, așa cum este prevăzut, și stau la coadă până li se spune că pot intra în piaţă.

Toate tarabele au fost acoperite cu panouri de plexiglas, pentru a opri cumpărătorii să intre în contact cu vânzătorii, dar şi cu marfa expusă. Am văzut că toţi sau aproape toţi producătorii poartă mască şi mănuşi.

Vreau să mai adaug că încă de zilele trecute a fost modificat programul de funcţionare a noii Pieţe Obor, în conformitatea cu cerinţele Odonanţei Militare nr. 10, care spune că persoanele vârstice pot ieşi din casă doar între orele 7:00-11:00 şi 19:00-22:00, deci orarul de funcționare a halei este de luni până vineri între 7:00 şi 19:00; sâmbătă, adică astăzi, între orele 7:00 și 18:00, iar duminică între 8:00 și 16:00. Deci, la Piaţa Obor sunt luate toate măsurile de siguranţă, aşa am observat.

(RS)


Etichete piata obormasuricoronavirusbucurestipolitie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live