Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Septembrie 2020
Vizualizari: 624
Comentează add

În acele localităţi în care media infectărilor este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, redeschiderea mai are de aşteptat.

La Petrila, judeţul Hunedoara, încă nu se redeschid restaurantele

ilie-pintea

Foto: Arhiva/ Gabriel Sava.

Nu toate restaurantele şi sălile de spectacol se vor redeschide în ţară.

În acele localităţi în care media infectărilor este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, redeschiderea mai are de aşteptat. Este şi cazul localităţii Petrila din judeţul Hunedoara.

Potrivit unei informări a Prefecturii Hunedoara, interdicţia de reluare a activităţii restaurantelor se menţine în 40 de localităţi de pe raza judeţului, din cauza numărului mare al persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Cei mai mulţi bolnavi raportaţi la numărul de locuitori sunt în Petrila, unde există 41 de cazuri active, ceea ce înseamnă o medie de aproape 1,7 la mia de locuitori. Directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.


Sebastian Mezei: La Petrila, din păcate, nu vom putea redeschide restaurantele în interior, în acest moment. Se face o actualizare săpătămânală. Pentru această săptămână ei nu se încadrează. Situaţia nu e neapărat explozivă, dar s-a înmulţit numărul cazurilor de pozitivi.


Reporter: Redeschiderea restaurantelor a fost o măsură cerută insistent de reprezentanţii HORECA, însă autorităţile atrag atenţia asupra respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară şi a distanţării sociale, pentru a limita în următoarea perioadă numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

(RS)


Etichete Petrilajudeţul Hunedoararestaurantecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live