Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

31 Decembrie 2017
Vizualizari: 1047
Comentează add

La petrecerile de Revelion pot fi folosite artificiile de mică putere, care nu prezintă un risc foarte mare pentru sănătate.

La petrecerile de Revelion pot fi folosite "artificiile de mică putere"

mihaela-dragomir

Foto: Arhivă.

La  petrecerile de Revelion pot fi folosite doar steluţele şi artificiile de mică putere, care nu prezintă un risc foarte mare pentru sănătatea şi integritatea fizică a oamenilor.

Chiar şi aşa, pompierii şi medicii recomandă ca acestea să fie utilizate cu prudenţă şi în niciun caz să nu fie lăsate la îndemâna copiilor.

În urma modificării legii care nu mai permite utilizarea artificiilor cu risc înalt de către populaţie, numărul cazurilor semnalate al Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a scăzut în ultimii ani. Cu toate acestea, managerul acestei instituţii, Alis Grasu, recomandă prudenţă şi îi sfătuieşte pe cei care folosesc artificiile să nu le lase la îndemâna copiilor.

Alis Grasu: Copiii mai mici de 12 ani nu ar trebui să folsească aceste artificii, chiar mai mici de 14 ani. Dacă totuşi sunt folosite de adulţi, atunci aceştia va trebui să le manipuleze cu multă grijă, să se asigure că în momentul în care aprind fitilul acestor artificii nu sunt copii în preajmă şi în general să nu achiziţioneze arificii nepermise.

Materialele pirotehnice sunt clsificate pe mai multe categorii. În prima se încadrează aricolele pirotehnice de divertisment care pot fi folosite în spaţii restrânse şi în interior, adică steluţele, artificiile pentru tort şi jerbele cu scântei, iar în categoriile 2, 3 şi 4, artificiile de divertisment care se folosesc în exterior şi doar de către pirotehnişti. Aici se încadrează petardele, bateriile cu artificii, rachetele şi tunurile cu artificii.


Etichete petreceri de Revelionartificii de mică putere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live