Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Septembrie 2018
Vizualizari: 1221
Comentează add

La Panteonul de la Ţebea au loc Serbările Naţionale Ţebea 2018, închinate memoriei lui Avram Iancu.

La Panteonul de la Ţebea au loc Serbările Naţionale Ţebea 2018

ilie-pintea

Serbare la Ţebea. Foto: Arhivă/I. Pintea.

La Panteonul de la Ţebea, astăzi, au loc Serbările Naţionale Ţebea 2018, închinate memoriei lui Avram Iancu, de la moartea căruia se împlinesc 146 de ani.

Ceremonialul militar şi religios va avea loc la Complexul istoric din localitatea Ţebea, începând cu ora 10:30, la eveniment fiind aşteptaţi reprezentanţi ai Guvernului, parlamentari şi lideri ai partidelor politice.

Serbările Naţionale de la Ţebea, la care participă în fiecare an mii de oameni, vor debuta cu un ceremonial religios la biserica din localitate, unde se află şi complexul istoric, şi mormântul lui Avram Iancu.

Slujba va fi urmată de evocarea istorică a evenimentului şi de ceremonia depunerii de coroane, apoi de defilarea gărzii de onoare.

Manifestările vor continua cu un spectacol folcloric susţinut de formaţii şi interpreţi de muzică populară.

În vederea bunei desfăşurări a manifestării, Prefectura Judeţului Hunedoara interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice în spaţiul consacrat evenimentului.

În timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, scandările afectând caracterul comemorativ al manifestării.

De asemenea, traficul rutier se va închide pe DN 76, la intrarea în Ţebea, pentru scurte intervale de timp, în vederea formării gărzii de onoare. Situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare.


Etichete PanteonŢebeaSerbări NaţionaleŢebea 2018Avram Iancu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live