Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (partide politice) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 550
Comentează add

Cei cinci artişti plastici care au câştigat premii în cadrul Concursului Naţional de Artă "Imaginile lui Enescu" au fost premiaţi luni seară.

La Palatul Cotroceni va concerta marţi seară Corul Regal

florin-lepadatu

 Foto: Alexandru Dolea.

Cei cinci artişti plastici care au câştigat premii în cadrul Concursului Naţional de Artă "Imaginile lui Enescu" au fost premiaţi luni seară în cadrul expoziţiei de la Biblioteca Naţională a României.

Notarea din partea juriului muzical a fost realizată pentru 30 de lucrări finaliste, selectate din totalul de 180 de lucrări depuse.

Redactorul RRA, Mihaela Helmis, a stat de vorbă cu profesor universitar doctor Eugen Alexandru Gustea, membru al juriului: "Ediţia a fost una de înaltă ţinută artistică şi ţin să laud iniţiativa organizatorilor, de a deschide şi această secţiune plastică, de a face o traducere în lumea vizuală a muzicii lui Enescu.

Eu am făcut parte din juriul vizual, care a avut sarcina, alături de domnii profesori Bica Dorian şi Ioan Sbârciu, de la Universitatea de Vest din Timişoara şi de la Universitatea din Cluj-Napoca, noi am avut sarcina de a selecta, din cele 80 de lucrări, 30 de lucrări care să intră în expoziţie.

Nu a fost o sarcină uşoară, iar selecţia finală a celor 30 de lucrări, deşi fiecare am notat individual şi separat, mi se pare una foarte bună.

Cred că am simţit o sensibilitate aparte a artiştilor participanţi în a înţelege opera lui Enescu şi în a traduce în semn plastic şi mulţi dintre ei cred că transmit fiecare câte o părticică din ceea ce a vrut Enescu."

Marţi seară, în cadrul Festivalului "George Enescu", la Palatul Cotroceni va concerta Corul Regal.

Radio România este coproducător al festivalului.


Etichete Festivalul "George Enescu"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live