Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

12 Februarie 2022
Vizualizari: 722
Comentează add

Directorul medical al Institutului Matei Balș, doctor Adrian Marinescu, spune că diferența dintre valul patru și valul cinci este clară în privința severității bolii COVID-19.

"La o lună de la ieșirea din izolare este indicată o evaluare post-Covid"

adriana-turea

FOTO: Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Medicii şi autorităţile atrag atenţia că în acest moment, măsurile de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2 trebuie respectate, chiar dacă amploarea valului cinci scade. Cum văd medicii situaţia, aflăm de la Adriana Turea.


Reporter: Directorul medical al Institutului Matei Balș, doctor Adrian Marinescu, spune că diferența dintre valul patru și valul cinci este clară în privința severității bolii COVID-19, însă...
 

Adrian Marinescu: În momentul de faţă este totuşi o perioadă de convieţuire cu virusul. Că nu este armonioasă, aşa cum sperăm să avem din martie, dar cele mai multe dintre prezentări înseamnă totuşi cazuri care nu au nevoie de internare. Este evident că și în rândul internărilor sunt destul de puțini cei care au într-adevăr complicații importante, cu nevoie de oxigen. Trebuie să înțelegem că indiferent de tipul de infecție virală sau că vorbim de virusuri gripale, riscul să fie totuși oameni în terapie există. Adică, aici este clar, dar nu suportă comparație. Varianta Omicron, din fericire, este mult diferită. Vorbim de o variantă virală de SARS-CoV-2 care afectează predominant tractul respirator superior şi atunci afectarea pulmonară nu e imposibilă, dar se întâmplă mult mai rar.


Reporter: Medicul reamintește persoanelor care au un test COVID pozitiv confirmat făcut la medicul de familie, la centrul de testare sau într-un laborator acreditat și au boli cronice, să meargă la un centru de evaluare COVID pentru stabilirea unui tratament adecvat.

De asemenea, doctorii spun că la aproximativ o lună de la ieșirea din izolare este indicat să se facă o evaluare post COVID.

Lista celor 217 centre de evaluare a persoanelor diagnosticate cu COVID poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.


Etichete covidprevenirepandemiespitalpost covidadrian marinescuinfectie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live