Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri locale 2020. Stiri electorale Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2020
Vizualizari: 791
Comentează add

Poluarea aerului este a treia cauză de deces, la nivel mondial - atrage atenţia preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Ruxandra Ulmeanu.

La nivel mondial, poluarea aerului „este a treia cauză de deces”

radiojurnal

Poluarea aerului este a treia cauză de deces, la nivel mondial - atrage atenţia preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Ruxandra Ulmeanu.

Potrivit acesteia, nouă din zece persoane din lume respiră aer poluat, iar peste 500 de mii de copii mai mici de cinci ani mor ca urmare a infecţiilor respiratorii provocate de poluarea aerului şi de fumatul pasiv. 

Ruxandra Ulmeanu: Poluarea conduce la schimbări climatice uluitoare datorită efectului de seră. Schimbările climatice și încălzirea globală cauzează mai multe decese anual, și astea sunt date ale Organizației Mondiale a Sănătății, decât trăsnetele, tornadele, cutremurele și inundațiile laolaltă. Schimbările climatice au un impact direct asupra sănătății și evident cel mai expus la aerul poluat și nu numai, plămânul.

Încălzirea globală are efecte generale asupra sănătății la nivelul sistemului de sănătate, la nivelul sănătății mentale, la nivelul a tot ceea ce înseamnă sănătate la nivelul comunității, afectează aerul, apa, hrana şi locuințele.


Etichete poluareaerdeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live