Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU (sport si muzica) Miercuri, 20 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2017
Vizualizari: 757
Comentează add

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, președintele Conferinței de la München, diplomatul german Ischinger a avut un avertisment foarte dur la adresa Statelor Unite.

La München a început Conferinţa pentru politici de securitate

radiojurnal

Conferinţa pentru politici de securitate de la Munchen. Foto: securityconference.de.

La München a început cea de-a 53-a ediţie a Conferinţei pentru politici de securitate.

La acest important forum, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, va prezenta viziunea ţării noastre cu privire la situaţia de securitate la nivel european şi global, cu evidenţierea contribuţiilor specifice ale României.

Şeful Secţiei române de la postul de radio internațional Deutsche Welle, Robert Schwartz, ne-a spus ce se așteaptă de la această conferință pentru politici de securitate.

Robert Schwartz: Cred că știrea zilei de la München a venit chiar cu câteva ore înaintea începerii conferinței. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, președintele Conferinței de la München, diplomatul german Ischinger a avut un avertisment foarte dur la adresa Statelor Unite. Ischinger a spus că dacă președintele Trump va continua să recomande unor state membre ale Uniunii Europene să urmeze exemplul Brexit, aceasta ar fi sau ar putea fi considerată o declarație nonmilitară de război.

O declarație dură din partea lui Ischinger, continuată oarecum și în deschiderea conferinței de ministrul apărării german, doamna von der Leyen, care a avertizat Statele Unite față de o posibilă periclitare a valorilor occidentale și a cerut administrației de la Washington explicit o implicare responsabilă la nivel global. Von der Leyen a primit un răspuns pozitiv din partea omologului ei american, James Mattis, care a spus că Alianța Nord-Atlantică nu este de la sine înțeleasă și că relația dintre Europa și Statele Unite e cel mai solid zid de apărare împotriva instabilității și violenței, dar semnalele sunt oarecum ambigue, pentru că ne așteptăm mâine la discursuri foarte importante, foarte interesante din partea cancelarului federal Merkel și din partea vicepreședintelui Statelor Unite, Mike Pence.

Pe de altă parte, mâine la prânz și ministrul de externe rus, Lavrov, va avea o intervenție așteptată cu mult interes.


Etichete Münchenconferinţa pentru politici de securitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live