Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 284
Comentează add

În Ucraina, la Kiev, la Memorialul Babin Yar a fost spusă istoria tragediei "Holocaustul cu gloanţe".

La Memorialul Babin Yar a fost spusă istoria "Holocaustului cu gloanţe"

florin-lepadatu

Babyn Yar, Ucraina. Foto: Carmen Gavrilă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - O formă mai puţin cunoscută de ucidere în masă, practicată de nazişti în special, în URSS, a fost "Holocaustul cu gloanţe".

În Ucraina, la Kiev, la Memorialul Babin Yar a fost spusă istoria acestei tragedii cauzate de regimul nazist şi trecută sub tăcere de un alt regim criminal, cel soviectic.

O corespondenţă de la trimisul nostru special Carmen Gavrilă: ” Kaddish, este o rugăciune spusă mai multe zile la rând de către fii atunci când le mor părinţii - mi-a explicat un rabin. Este ce s-a auzit ieri la Babin Yar, chiar pe locul în care în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, naziștii au ucis în numai două zile peste 30.000 de oameni, familii întregi de evrei, câteva generații, bunici, părinți, nepoți. Părintele Patrick Desbois, preot catolic și președinte al Consiliului Ştiințific al Memorialului Babin Yar, povestește că auzit despre acest loc și primii evrei uciși de la bunicul său, care a ajuns aici în al II-lea Război Mondial ca prizonier de război al naziștilor.
Patrick Debois: De 20 de ani facem investigaţii. Împuşcarea a fost publică, nu a fost secretă ca uciderea cu gaz. Naziştii i-au anunţat pe evrei că vor fi deportaţi în Palestina. Au crezut că sunt duşi la tren; când naziştii au spus "Stop!" lângă râpa din Bain Yar, evreii au înţeles că vor muri. Au fost împuşcaţi unul câte unul, pentru că asta ceruse conducerea: economie de gloanţe, un evreu - un glonte.”


Etichete Babyn Yarholocaust

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live