Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

2 Decembrie 2019
Vizualizari: 1004
Comentează add

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a avertizat că lumea a ajuns într-un punct critic, în contextul agravării problemelor de mediu.

La Madrid începe Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Acting Spanish Ecological Transition Minister Teresa Ribera smiles upon her arrival for the opening ceremony of the COP25 Climate Summit held in Madrid, Spain, 02 December 2019. The UN Climate Change Conference COP25 runs from 02 to 13 December 2019 in the Spanish capital. EPA/ZIPI/Agerpres

La Madrid, începe astăzi Conferinţa ONU pe temas schimbărilor climatice. Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a avertizat că lumea a ajuns într-un punct critic, în contextul agravării problemelor de mediu.

El a spus că actualele tentative de îndeplinire a obiectivelor vizând combaterea modificărilor climatice sunt insuficiente şi a condamnat cele mai poluatoare din lume pentru că folosesc în continuare petrol şi cărbune.

A 25-a conferință a părților din convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbarea climatică a fost organizată în timp record și Spania încearcă să demonstreze astfel implicarea în diminuarea efectelor încălzirii globale. COP 25 are loc la Madrid, sub președinție chiliană. Ministrul tranziției ecologice, Teresa Ribera, a subliniat la o întâlnire cu corespondenții străini la Madrid rolul de gazdă al Spaniei.

Teresa Ribera: Obligația noastră este ca totul să fie în regulă, să funcționeze bine astfel încât toate eforturile diplomatice și ale participanților să se concentreze pe ceea ce este mai important: activarea, promovarea și accelerarea acțiunii. Cred că putem fi utili în procesul de identificare de dialog, de căutare de soluții, cum ar face orice țară, la orice conferință de acest nivel.

Centrul de târguri și expoziții IFEMA, cu un spațiu de peste 100.000 de metri pătrați a fost amenajat special pentru evenimentul la care s-au înscris peste 30.000 de persoane.


Etichete schimbariclimaticemadridconferinta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live