Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2020
Vizualizari: 301
Comentează add

La Iași, peste 6.000 de oameni s-au închinat la moaștele Sf. Parascheva

radiojurnal

  Foto: Icoană a Sfintei Parascheva.

La Iași, peste 6.000 de oameni au stat la rând să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva din 8 octombrie, când ar fi trebuit să înceapă oficial pelerinajul.

Este vorba doar despre credincioși care au domiciliul în acest oraș, pentru că, în cazul celor din țară, au fost impuse restricții.

În condiții similare se va permite accesul și la slujba religioasă de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie, care va avea loc în fața Catedralei, a anunțat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Constantin Sturzu: Slujba din ziua de 14 octombrie se va ține, dacă ajută Dumnezeu, pe pietonalul din Ștefan cel Mare și Sfânt, pe podiumul special amenajat. În spațiul generos din față vor fi amenajate locuri unde să poată sta credincioșii; estimarea ar fi undeva la vreo 500 de persoane, care trebuie să aibă buletin de Iași.
 
Forțele de ordine aplică decizia luată la nivel național de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și consideră că acolo este un moment de sărbătoare și, cum este interzisă participarea altor persoane din alte localități, atunci vor restricționa accesul. Deci, cei care doresc să vină trebuie să fie din Iași.
 
(PH)

Etichete moaștele Sfintei Cuvioase ParaschevaIasi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live