Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

8 Iulie 2017
Vizualizari: 1116
Comentează add

Ultima zi a summitului G20 de la Hamburg a fost ocupată deocamdată de întâlniri separate, urmând ca după-amiază în plen să fie adoptată declaraţia finală.

La Hamburg se încheie Summitul G20

vlad-draghicescu-bonn

Foto: Twitter.com.

Ultima zi a summitului G20 de la Hamburg a fost ocupată deocamdată de întâlniri separate, urmând ca după-amiază în plen să fie adoptată declaraţia finală.

Cancelarul german şi preşedinţii Rusiei şi Franţei au discutat situaţia din Ucraina şi potrivit Kremlinului, s-a insistat pe nevoia unei încetări reale a focului.

De asemenea liderii francez şi chinez au anunţat, după convorbirile bilaterale că vor să apere prevederile acordului climatic de la Paris, şi să coopereze în domeniul energiei regenerabile.

De altfel problema schimbărilor climatice pare să fi rămas singurul punct de divergenţă între Statele Unite şi celelalte părţi reprezentate la summit, după aplanarea tensiunilor comerciale.

Liderii celor mai puternice economii din lume vor aborda subiecte precum migraţia, sănătatea şi problemele din Africa.

Spre după-amiază este aşteptată cu interes declaraţia finală a reuniunii.

Presa germană scrie că la capitolul comerţ global s-ar fi ajuns la un compromis între SUA şi liderii celorlalte 19 state participante, evitându-se astfel un eşec total al discuţiilor.

Un pic mai devreme, ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a avertizat SUA că Europa nu va accepta ca Washingtonul să considere produsele ei o problemă de siguranţă naţională şi să taxeze suplimentar importurile europene, după cum a anunţat anterior Donald Trump.

Hamburgul se află în continuare în stare de urgenţă, mai mulţi locuitori din oraş au declarat în faţa camerelor de filmat că se simt ca într-un război civil, fiindu-le teamă să mai iasă din case.

Azi noapte, poliţia a intervenit cu vehicule blindate pentru a îndepărta baricadele ridicate de protestatarii anti-globalizare.

În zona Schanzenviertel, unde mai multe magazine au fost vandalizate de persoane mascate şi-au făcut apariţia trupele speciale.

Trupe de atacatori au fost arestaţi. Poliţia face apel la locuitorii oraşelor să părăsească zonele de proteste şi roagă populaţia să trimită filmări şi fotografii astfel încât să fie identificaţi atacatorii.


Etichete HamburgSummit G20

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live